17.03.2012. / 12:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Dioki - Čačićeva 'Pandorina kutija'

Postoji pripremljen elaborat i za plin, a naftu pratimo po jednoj formuli kojoj, nažalost svjedočimo svakodnevno, no ta poskupljena nafte ne poskupljuju samo vožnju automobila nego i proizvodnju struje

ArhivaArhivaPrvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je kako više od godinu dana postoji suglasnost Hrvatske regulatorne agencije (HERA) za porast cijene električne energije zbog cijelog niza ekonomskih razloga, a među ostalim i zbog porasta cijene nafte i plina, koji bitno utječu i ključni su elementi u cijeni proizvodnje struje.

Postoji pripremljen elaborat i za plin, a naftu pratimo po jednoj formuli kojoj, nažalost svjedočimo svakodnevno, no ta poskupljena nafte ne poskupljuju samo vožnju automobila nego i proizvodnju struje. Prema tome, neizbježno je da se taj utjecaj reflektira i na promjene cijene struje, izjavio je Čačić novinarima uoči današnjeg 11. Izbornog sabora HNS-a u Zagrebu.

Naglasio je kako je tu važno da se ide u blokovima, koji vode računa i o socijalnim kategorijama.

Zamoljen da komentira najave ministra Linića kako postoji mogućnost da se PDV tvrtkama naplaćuje tek nakon što tvrtke naplate račun, te je li to točno, prvi potpredsjednik Vlade Čačić je kazao kako je to dobro poznata i vrlo stara ideja koja je vrlo zahtjevna.

"Mislim da ćemo oprezno", dodao je.

Pandorine kutije

Na pitanje novinara što će biti s Diokijem te imali li kakvih pomaka, Čačić je odgovorio, kako "kaže deseti jubilarni put", da je Dioki privatna tvrtka, i da svaki pokušaj tretmana Diokija kao nečega gdje bi država trebala isforsirati plaće ili preuzimati odgovornost, otvara Pandorinu kutiju s beskonačnim brojem privatnih tvrtki.

"Ne postoji ni jedan radnik u ovoj zemlji koji se tada ne bi našao pozvanim da dođe pred Vladu i traži tretman kao da je zaposlen u državnom sektoru. To naravno ne znači da o svakoj tvrtki, pa tako i o Diokiju, kao segmentu gospodarstva, država pa tako i ja kao ministar gospodarstva ne trebamo voditi računa i tražiti načine da se nađu rješenja", kazao je Čačić.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 17.03.12. 13:19

Lani je HEP, nakon što je zaustavljena HDZ pljačka firme, ostvario veliki dobitak. Jel netko primjetio da su nam smanjili cijenu struje? Nisu, imaju dobit. Sad raste cijena nafte pa će nam cijena struje porasti porasti! A kad padne cijena nafte , onda će čačić smisliti zašto se cijena ne može smanjiti. Zar sad dobit ide HNS-u?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 17.03.12. 21:21

ova dva --KMETA--treba sto prije otjerati....


registracija
24/2/12

forest, 18.03.12. 04:21

Zasto ne krenu sa provodjenjem svoga programa sredjivanjem finacijskog stanja na trzistu. Placanje 30-60 dana ukoliko racun nije placen u 90 dana u stecaj. Izgleda da „Todoric republika“ ne moze uskladiti sa svojim placanjem 180-360 dana .
Posteno je da kad naplatis racun platis i PDV .
Izvrsiti pute FINA provjeru tko stvara lanac neplacanja i djelovati. Glavni problem u finacijskom poslovanju su spekulacije pod pokricem porezne –politicke mafije. Kad to rijesimo imati cemo red na trzistu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika