17.03.2012. / 13:10

Autor: Hina

Stotine letova otkazano u Pekingu zbog zagađenja

Na internetskoj stranici međunarodne zračne luke gotovo 250 letova je otkazano, od čega petnaestak međunarodnih letova. Više od 180 letova odgođeno je, od kojih dvadesetak međunarodnih

IlustracijaIlustracijaViše od 400 domaćih i međunarodnih letova odgođeno je ili otkazano u subotu ujutro u zračnoj luci Pekinga jer je grad prekriven maglom potpomognutom jakim atmosferskim zagađenjem.

Na internetskoj stranici međunarodne zračne luke gotovo 250 letova je otkazano, od čega petnaestak međunarodnih letova. Više od 180 letova odgođeno je, od kojih dvadesetak međunarodnih.

Službeni uzrok je "magla" ali američko veleposlanstvo u Pekingu koje nezavisno mjeri kakvoću zraka, objavilo je da je zagađenje u glavnom gradu Kine rano ujutro u subotu doseglo "opasnu" razinu a potom "vrlo lošu za zdravlje".

Vidljivost u pekinškoj zračnoj luci, drugoj po gustoći prometa u svijetu, pala je u subotu ujutro na manje od 200 metara, objavila je novinska agencija Xinhua.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika