17.03.2012. / 14:37

Autor: Hina

Milanović optimistično:

Osuđeni smo na uspjeh

Milanović je rekao da kao lijevi centar i kao liberalni žele zdravi liberalni duh, a ne neoliberalni, sebični i pohlepni duh

Photo: Sanjin Strukić/PIXSELLPhoto: Sanjin Strukić/PIXSELLNa Izbornom saboru Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS), koji je danas počeo u Zagrebu, i na kojem će više od tisuću izaslanika birati najviše stranačko vodstvo, premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je da su oni koalicija osuđena na dobar rezultat.

Milanović je u pozdravnom govoru naglasio da SDP s HNS-om dijeli - ne slučajno - povjerenje i svjetonazorsku bliskost i da bi rado ostao do kraja Sabora družiti se s kolegama iz HNS-a, ali da ima sjednicu Glavnog odbora svoje stranke.

"Mi smo koalicija koja je osuđena na dobar rezultat", ocijenio je Milanović podsjetivši i na uspjeh na prethodnim parlamentarnih izborima kad su, rekao je, obećali da će odgovornost i za uspjeh i za neuspjeh imati svoje ime i prezime. "Tako se ponašamo od prvog dana", dodao je.

Naglasio je da ih čeka ogroman posao pred ulazak Hrvatske u EU za manje od godinu i pol dana te da je ključno da Hrvatska razvija svoje potencijale i slijedi svoj identitet.

Milanović je rekao da kao lijevi centar i kao liberalni žele zdravi liberalni duh, a ne neoliberalni, sebični i pohlepni duh. "To u našoj vladi ne stanuje", dodao je i naglasio kako će se zalagati za jaku i uspješnu hrvatsku slobodnih ljudi.

Pozdravno pismo uputio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručivši kako je uvjeren da će sabor HNS-a potvrditi njihovu odlučnost da rade na korist Hrvatske i izlazak iz krize.

Na saboru je bio i HSU-ov predsjednik Silvano Hrelja koji je poručio kolegama iz HNS-a da je njihova zajednička zadaća da institucije rade bolje, kvalitetnije, jeftinije i uslužnije za građane. Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je da njegova stranka također želi dati doprinos savezništvu s HNS-om, a potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je dodao kako se nada da će raditi na visokom sustavu vrijednosti kojeg su promovirali.

Jednini kandidat za predsjednika HNS-a je dosadašnji predsjednik Radimir Čačić, a za potpredsjednike su se kandidirali aktualna potpredsjednica Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora Ivan Vrdoljak.

Njih će tajnim glasovanjem popodne izabrati natpolovična većina nazočnih na saboru stranke, najvišem programskom, statutarnom i izbornom tijelu HNS-a.

Na dnevnom redu su i programski govori HNS-ovih ministara u Vladi - ministrice kulture Andree Zlatar Violić, ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka, ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić te prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića.

Raspravljat će se i glasovati o programu HNS-a za razdoblje 2012. do 2016.

Na Saboru su i gosti iz srodnih stranaka - Liberalne partije Crne Gore, slovenskog Sveza za res, Liberalne demokratske stranke BiH, zatim predstavnici Nezavisnih hrvatskih sindikata i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.

Izborni Sabor počeo je minutom šutnje u počast svima koji su dali život za slobodnu Hrvatski i preminulim članovima HNS-a između dva stranačka sabora.

Prikazan je i film o povijesti HNS-a.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 17.03.12. 14:49

Osuđeni ste na uspjeh zahvaljujući stoki sitna zuba pa će bit za vile ,za poslove kćerima i sinovima ,ljubavnicama itd itd


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.03.12. 16:33

Vrhunac je pozdravno pismo Ive Josipovića.
Dosada smo znali za korupcijsku hobotnicu,a sada imamo i korupcijsku lignju.
Neka,samo neka je frutti di mare.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.03.12. 16:36

Zoki sve vise pocine zvucati kao Jaca. U biti su ista stvar, oboje je strancka politika isturila na povrsinu premda nisu imali nikakve kvalifikaicje za to.

Zoki je samo malo manje sirov od Jace.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.03.12. 16:38

Nije pitanje da li su Zoki i Kukuriku bolji od Jace i HDZa.

Pitanje je sto je Zoki i kukuriku daleko losiji u obavljanju svog posla od ljudi u vladi Njemacke, Svicarske, Nizozemske, Svedske, Austrije.


registracija
9/3/10

nostradurus, 17.03.12. 18:02

Kad će već jednom početi objavljivati pisma i brozojave potpore? :-)) Šala mala iz prošlosti.

Mislim da je na skupu trebala biti puštena pjesma Alke Vujice: "Laži, laži, laži me". reforma.forumhr.com


registracija
9/11/09

superhik, 17.03.12. 18:45

U toj recenici jedna rijec ce se pokazati tocnom: osudjeni.
Vrlo lako bi mu se moglo dogoditi da narodu prekipi trpiti njihovu nesposobnost, pa da stvarno budu osudjeni.


registracija
24/4/10

fiorano, 17.03.12. 19:19

nije ti lako Zorane.....Hrvatine trebaju paveliće da sve poklone tuđincima....ili sanadere da riču na rivi pa poslije sve prodaju za vlastite interese i himnu bi prodali da je netko želio kupiti.....i sad bi ti trebao čarobnim štapićem napraviti čudo.Glup narod treba hdz do kraja života


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 17.03.12. 21:24

kak se snalaze ovi UDBASKI --KMETOVI...?


registracija
30/11/10

jato, 18.03.12. 07:47

Dobro zbori ovaj crveni, osuđeni su da uspješno napune džepove, a ovčice tko jebe beeee beee


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika