18.03.2012. / 14:39

Autor: Hina

Mrtvaci na sirijskim ulicama

Stanovnici su za sirijski Opservatorij za ljudska prava rekli da na ulicama Aleppa ima mrtvih tijela, ali ni ta oporbena skupina ni službeni mediji nisu objavili broj mrtvih

ArhivaArhivaAutomobil bomba eksplodirao je u nedjelju u drugom po veličini sirijskome gradu Aleppu, a u Damasku policija silom guši proturežimske prosvjede kakvi su rijetki u glavnome gradu.

Stanovnici su za sirijski Opservatorij za ljudska prava rekli da na ulicama Aleppa ima mrtvih tijela, ali ni ta oporbena skupina ni službeni mediji nisu objavili broj mrtvih. Opservatorij je objavio da se eksplozija dogodila blizu zgrade pošte.

Državna televizija javila je da se "teroristička" eksplozija u Aleppu dogodila između dviju stambenih zgrada u četvrti al-Sulejmaniji, iza zgrade pošte.

Oporba javlja da se u sjevernim i južnim sirijskim pokrajinama, te u predgrađu Damaska snage sigurnosti žestoko bore s pobunjenicima. U glavnome gradu mnoštvo se okupilo u čast 27 žrtava subotnje eksplozije automobila bombe, a snage sigurnosti razbile su povorku od dvjestotinjak ljudi koji su vikali "narod želi svrgnuti režim".

Ta se parola čuje već godinu dana u ustancima diljem arapskoga svijeta, a već su svrgnuti vladari u Tunisu, Egiptu, Libiji i Jemenu.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 18.03.12. 17:10

Sramota za sviet da ne reagira i svrgne vladu bašarevu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika