18.03.2012. / 15:43

Autor: Hina

Sjeverna Koreja osudila dvostruka mjerila SAD-a

"Nitko ne može tolerirati politiku dvostrukih mjerila oko pitanja proizvodnje i lansiranja satelita", piše sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA

IlustracijaIlustracijaSjeverna Koreja osudila je u nedjelju politiku "dvostrukih mjerila" SAD-a, Japana i Južne Koreje koji se živo protive najavljenom lansiranju sjevernokorejskog satelita te je upozorila da će operacija biti izvedena do kraja bez obzira na sve.

"Nitko ne može tolerirati politiku dvostrukih mjerila oko pitanja proizvodnje i lansiranja satelita", piše sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA.

"Neprijateljske snage" u Washingtonu, Tokiju i Seulu koriste aferu sa satelitom kako bi izvršile "politički, vojni i gospodarski pritisak" na Pjongjang, dodaje agencija. Međunarodna zajednica "teško se vara" ako misli da može utjecati na Sjevernu Koreju.

Sjevernokorejski komunistički režim objavio je u petak da će raketom između 12. i 16. travnja poslati u svemir satelit za promatranje Zemlje u civilne svrhe povodom 100. rođendana pokojnog Kim Il-Sunga.

Pjongjang je pozvao inozemne stručnjake i novinare da isprate lansiranje satelita koje SAD i druge zemlje smatraju prikrivenim probnim lansiranjem rakete, što predstavlja kršenje rezolucije UN-a iz 2009.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 18.03.12. 17:12

Nacional,umro je general Imra Agotić ako niste znali prokletnici udbaški


registracija
9/11/09

superhik, 18.03.12. 23:11

Na prvi pogled, covjek bi rekao, pa kakve veze ima Sjeverna Koreja I lansiranje satelita, s Agoticem, a onda postane jasno da je to sjevernokorejski mentalni sklop velikog vodje, betoniranih mozgova koji ne vide dalje od svog nosa.
Inace slazem se s opisom dvostrukih mjerila, jedni mogu drugi isto to ne mogu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika