18.03.2012. / 20:26

Autor: Nacional.hr

Video:

Ingrid Antičević-Marinović 'izgubljena' u engleskom jeziku

Podsjetimo kako je još nedavno ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, nezadovoljna nedostatkom engleskog jezika kod pojedinih diplomata, kazala kako u diplomatske misije neće slati djelatnike koji ne budu u stanju barem deset minuta tečno na engleskom jeziku s njom razgovarati

Photo: Filip Brala/PIXSELL (arhiva)Photo: Filip Brala/PIXSELL (arhiva)"Koji je vaš glavni cilj u Bruxellesu?", pitanje je koje je na engleskom televizijska novinarka postavila Ingrid Antičević-Marinović. Ova je, kao iz topa, na istom jeziku odgovorila: "Da, hvala vam puno". Da li je SDP-ova zastupnica pogrešno čula pitanje ili ga je dobro čula ali sa engleskim nije na 'ti', zasad ostaje nepoznanica.

No, izvjesno je da će nacija uskoro dobiti odgovor na to pitanje, budući da će Antičević-Marinović, zajedno s još 11 saborskih zastupnika, sjediti u europarlamentu do punopravnog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, i to na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja.

Podsjetimo kako je još nedavno ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, nezadovoljna nedostatkom engleskog jezika kod pojedinih diplomata, kazala kako u diplomatske misije neće slati djelatnike koji ne budu u stanju barem deset minuta tečno na engleskom jeziku s njom razgovarati.

Da li isti kriteriji vrijede i za zastupnike pri Europskoj uniji?

Vezane vijesti

Antičević Marinović: Igrajte se riječima, ali ne i ljudskim sudbinama

Antičević Marinović: Igrajte se riječima, ali ne i ljudskim sudbinama

Igrajte se riječima, pa i kanticama i lopaticama, ali ne i ljudskim sudbinama poručila je danas Ingrid Antičević Marinović (SDP) ministru zdravstva i… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 18.03.12. 21:13

Vrati to u osnovnu skolu ako to uopce moze pomoci.


registracija
28/4/10

Zvonko, 18.03.12. 21:31

Da oni bolje razumiju engleski ne bi nam tulili da je naš cilj svih ciljeva ulazak u EU, pri tome ignorirajući konkretne činjenice kao smanjenje proizvodnih kvota šećera za 30%, 5 milijardi godišnje članarine, gubitak CEFTA-inog tržišta, gubitak ca. 2 milijarde eura od uvoznih carina, gubitak suvereniteta, ratovanje po svijetu za tuđe interese i milijun drugih razloga.

Nitko nam nije suvislo objasnio i izračunao konkretno koji su dobici od ulaska u EU. Imajući u vidu ovakvo poznavanje glavnog stranog jezika naših političara, strah me je što će sve još isplivati iz pristupnih pregovora!

Demokraciji je u cilju iz naroda izvući najvrsnije koji će predvoditi većinu i time osigurati boljitak svima. Antičević-Marinovićka je čisti dokaz da nije ispunjen niti "Sine qua non" demokratske procedure!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 18.03.12. 21:33

ovaj lik iz laburista je po profesiji profesor engleskog jezika, on se izgleda snalazi s engleskim. Sto se tice ingrid, tonina, picule, jandrokovica, jace, za njih znamo koja su katastrofa.

Ja nisam engleski ucila da bi samo govorila sa strancima. Bez engleskog je jednostavno bilo nemoguce dobiti sva strucna znanja niti razumijeti sto se dogada u svijetu. BAS NITKO u saboru ne moze razumjeti danasnji svijet ako ne razumije engleski. Na zalost situacija je takva. Ja bih zeljela da svi u europi mogu govoriti dva tri jezika kao govore obrazovani ljudi u Indiji. Ali eto danas ne mozes biti obrazovan ako neznas engleski.
Za vecinu ozbiljnih poslava u Hrvatskoj traze poznavanje stranog jezika!!! Samo se jezici ne traze za sabor, to je dokaz da je su politicari napravili od sabora besmislenu instituciju.


registracija
12/1/11

siziff, 18.03.12. 21:57

Jandroković sa svojim biserima + ovaj poliglot po imemu I. Antičević Marinović, pa njih još dvestotinjak istoga kalibra Šuvarove provnijencije na hedonističkim jaslama HR = put ka putu prema putu, koji vodi na put u EU.
Od ovih gusaka u magli bi ostao bez tona i bez slike i sam A. Starčević


registracija
9/11/09

superhik, 18.03.12. 23:19

Kako ono kazu: Sjase Murta da uzjase Kurta.
U nas je: Sjase Jaca da uzjase Inga.
Obje nepismene, I onda sto ce o nama misliti u Euuropi.


registracija
12/11/11

Janko1979, 19.03.12. 00:25

Kao da je to bitno,mislite da bi nas bolje gledali?samo radi engleskog jezika?naivčine


registracija
26/9/09

Sulc, 19.03.12. 01:45

Nisam čuo da je u EU kao službeni jezik sporazumevanja uveden engleski jezik - ili se možda varam? Da li i npr. engleski poslanici u evropskom parlamentu uče hrvatski i druge jezike?


registracija
21/9/11

nikip, 19.03.12. 07:32

nema veze sta ne govore jezike rjesit ce to po nocu u krevetu sa prevodiocima


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.03.12. 09:08

Ja sam imala priliku slusati HR ambasadora Grigica u Bruxellesu kako drzi predavanje na engleskom grupi ljudi. Sklapao je rijeci onako kao sto sklpaju klinici u skoli.
Na kraju je vapio za stranim investicijama na tako ciganski nacin.
Ne samo daje jezik bio los, nego organizacija teme je bila uzas.
Ambasador Grigic je dosao inace kao asistent sa istog sveucilista koje nam je dalo Vladu Seksa, Antu Dapica, Braneta Glavasa. Sve sami kozmopolitski ljudi.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.03.12. 09:12

Jeste li vidjeli debilan pogled koji Ingrid daje kada je odgovorila. Da li itko moze sumljati da ce Ingrid sigurno obraniti i predstaviti sve Hrvatske interese u Bruxellesu?
Inace Ingrid je po obrazovanju pravnica! Da li se netko cudi da bas nije bistra! Pravo u prosjeku studiraju 8 godina na zagrebackom faksu. Ja sam ih srela masu, sve sam intelekt, do intelekta, koji ce u buducnosti obavljati tezak i slozen posao javnog biljeznika.
Nije cudo da je Seks glavni pravnik u drzavi.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 19.03.12. 09:15

HA HA HA HA HA HA tekst kaze:
Vesna Pusić, nezadovoljna nedostatkom engleskog jezika kod pojedinih diplomata, kazala kako u diplomatske misije neće slati djelatnike koji ne budu u stanju barem deset minuta tečno na engleskom jeziku s njom razgovarati.

10 minuta razgovarati tecno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Halooooo gdje je onda pisanje profesionalnog dokumenta. Da bi dobio posao znastvenog novaka na ruderu uz placu 5000 kuna, automatski se podrazumijeva da mozes strucno predavati i pisati svoje znastvene radove na engleskom jeziku.


registracija
14/7/11

Trinity, 19.03.12. 10:45

Ali je zato državnim službenicima u kabinetu ministra postavljen kao najvažniji uvjet znanje engleskog u govoru i pismu!!
Sramotno je da država šalje u EU institucije osobe koje nemaju ni osnovnu razinu znanja stranog jezika!!
Ova kokoš je bila neupotrebljiva i kao ministrica pravosuđa, u svojoj struci. Koja će onda tek biti korist od nje u Bxll-u? Sramota!!
Umjesto da se stvari rješavaju na bolje nego što je bilo za vrijeme hdza, iz dana u dan je sve gore!
Ali, kad i sam premijer javno ustvrdi da politika kvari ljude, svaki daljnji komentar je suvišan.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 19.03.12. 13:13

A kaj je važno da znaju engleski jezik?
Najvažnije je da imaju povjerenje i glasove većine vladajućih zastupnika u Hrvatskom saboru.
Pak oni nejdu u europski parlamenat da tam nekaj pametno predlažu.
Idu da klimaju glavama
i dobiju velke dnevnice.


registracija
20/8/10

McCoy, 19.03.12. 18:20

Uh.....


registracija
20/8/10

McCoy, 19.03.12. 21:20

Jel bese ona medju 12 srecnika koji ce dobijati dnevicu 300 eur plus saborsku platu?

http://www.youtube.com/watch?v=T2AjuEN1gS4&feature=related


registracija
2/1/11

prohujalo, 20.03.12. 10:58

kad si jadan i malen kao sto smo mi...onda samo ucijene......ma dali svi politicari iz EU govore engleski.....Dali merkelova govori engleski.....ali ona je jedna od najmocnijih zena svijeta jer ima snaznu ekonomiju...........
Indija koja probija led, bez obzira ko od njihovih politicara prica engleski....akcenat je toliko jak da uvijek postoji prijevod.....ali kad smo mi u pitanju......
to samo treba biti znak koliko nas cijene......
Kad si uspijesan i poznat sve ide lako......pogledajmo samo kako Kinezi znaju ko je Novak Dokovic.....bez obzira sto mu je ime vrlo nezgodno za izgovor narocito za strance, ali svi ga vrlo dobro izgovaraju......
To je jedan dobar znak......da mi predstavljamo nesto, ne bi bio problem jezik. ali obzirom da smo to sto jesmo.....lako nas ucijenjivati......


registracija
20/8/10

McCoy, 20.03.12. 16:44

Engleski je u Indiji sluzbeni jezik pored hindi-ja. Kao i u Pakistanu, uostalom.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.03.12. 19:14

prohujalo pomiješao si lončiće, nije nama potreban engleski da bi oni razumijeli nas, nego da mi možemo razumijeti svijet.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika