19.03.2012. / 08:19

Autor: Nacional.hr

Na Županijskom sudu o slučaju Fimi-medija

USKOK-ova optužnica tereti bivšeg premijera da je za vlastitu korist pribavio 15 milijuna kuna, dok se HDZ tereti da je u "crni fond" prikupio 31,6 milijuna kuna državnog novca koji je bio 'izvučen' iz državnih tvrtki

Ivo SanaderIvo SanaderPripremno ročište za slučaj 'Fimi-medija' koje će se danas održati na Županijskom sudu u Zagrebu odlučit će o točnom datumu početka suđenja za tu, vjerojatno najveću aferu u Hrvatskoj.

Pripremno ročište trebalo bi trajati tri dana tijekom kojih će se odlučiti o dokazima koji će biti izneseni na suđenju, ali i svjedocima koje će sud ispitati.

Podsjetimo, u slučaju "Fimi-medija", uz bivšeg premijera Ivu Sanadera optužena je i njegova bivša stranka HDZ, što je prvi takav slučaj u hrvatskoj povijesti. Također, na optuženičkoj klupi nalazi se i cijeli niz bivših dužnosnika te stranke uz vlasnicu Fimi medije Nevenk Jurak.

USKOK-ova optužnica tereti bivšeg premijera da je za vlastitu korist pribavio 15 milijuna kuna, dok se HDZ tereti da je u "crni fond" prikupio 31,6 milijuna kuna državnog novca koji je bio 'izvučen' iz državnih tvrtki.

Sumnja se da se novcem iz 'crnog fonda' financiralo i izborne kampanje stranke i njenih pojedinaca, ali i kupovalo medije te plaćalo troškove pojedinaca iz vrha stranke.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika