19.03.2012. / 09:54

Autor: Nacional.hr

Sunčanu stranu dlana podržala mnoga poznata lica

Davor BernardićDavor BernardićProjekt Sunčana strana dlana, posvećen obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma, ovoga je vikenda promoviran na više lokacija u Zagrebu.

U popodnevnim satima u petak, započela je prva od ukupno tri promocije proteklog vikenda.

Arena centar bio je odličan izbor za tzv celebrity buvljak na kojem su poznate osobe donirale svoje drage predmete kako bi se prodajom istih prikupila potrebna sredstva za Udrugu za sindrom Down Zagreb.
Buvljak su svojim nesebičnim donacijama podržali Vlatka Pokos, Konstadinka Velkovska, Jelena Perčin, Helena Minić, Hrvoje Klobučar, Amar Bukvić, Pamela Ramljak,Luka Vidović te Mario Valentić i Mirna Maras.
Interes posjetitelja Centra privukla su poznata lica ali i zanimljivi predmeti koji su donirani.Mario Valentić i Mirna Maras Mario Valentić i Mirna Maras
Vesela ekipa iz udruga Medijska tvornica i sindrom Down Zagreb animirala je prolaznike, objašnjavala detalje o projektu Sunčana strana dlana te ih pozivala na koncert u Kerempuhu.
Sudeći prema reakcijama posjetitelja, buvljak se pokazao kao pun pogodak. Druženje poznatih osoba i djece sa Down sindromom još jednom je pokazalo kako se zajedničkim snagama može poslati topla poruka javnosti o razlikama koje se mogu ujediniti u zajednički cilj.

Sunčano subotnje jutro na zagrebačkoj špici izmamilo je još mnoga poznata lica koja su željela podržati projekt Sunčana strana dlana.
Promociju na Cvjetnom trgu otvorio je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a, saborski zastupnik i predsjednik kluba zastupnika u Gradskoj skupštini.

"Moram priznati da smo sretni što grad Zagreb te gospoda Bandić i Bernardić podržavaju i prate rad naše udruge. Uz njihovu pomoć projekt Sunčana strana dlana zaživio je u punom smislu. Nadam se da će koncert u ponedjeljak, ali i promocije koje smo organizirali ovoga vikenda povećati razumjevanje i svijest javnosti o Down sindromu." izjavila je predsjednica Udruge sindrom Down Zagreb, Natalija Belošević.

U šetnji gradom promociju su primjetili i podržali i književnik Ante Tomić, direktor prodaje Nove TV Eduard Bočkaj te bivši stanar reality show-a Alen Macinić.

Kupnjom karata za koncert ovu hvalevrijedu akciju podržali su i mnogu građani koji su ove subote posjetili Avenue mall.

Downov sindrom smatra se jednim od najčešćih genetskih odstupanja, te neki podaci ukazuju kako se prosječno jedno od 650 novorođene djece rađa sa tim sindromom.

Downov sindrom pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj obitelji, bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života.

Obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down 21 ožujka ima za zadatak educirati, informirati te senzibilizirati javnost o sindromu Down, predrasudama, preprekama i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću obitelji čiji član je dijete/osoba sa sindromom Down.

Vezane vijesti

Likom Milanović, metodama Bandić

Likom Milanović, metodama Bandić

Ne štedeći riječi hvale na račun politike i mudrog vodstva predsjednika stranke Zorana Milanovića, u utrci za šefa zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika