19.03.2012. / 10:10

Autor: Totalsport

Zlato i rezultat sezone za Sandru Perković

Dodajmo kako je drugog dana, hrvatski atletičar Marin Premeru osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle za seniore do 23 godine

Sandra Perković (Reuters)Sandra Perković (Reuters)Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji do 23 godine na Europskom zimskom bacačkom kupu u crnogorskom Baru.

U prvom međunarodnom natjecanju nakon odrađene šestomjesečne suspenzije zbog dopinga Perković je briljirala i sa 67.19 metara nadmašila svoj najbolji rezultat ove sezone (66.85), postavljen prije dva tjedna u Splitu. Za hrvatskim je rekordom ostala "kratka" 77 centimetara.

Nakon uvodnog neispravnog hica, Perković je krenula u sjajnu seriju. Bacala je redom 66.02, 62.83, 62.75, 67.19 i 66.28 metara. Najbližu je konkurenticu, Irinu Rodrigues iz Portugala, ostavila iza sebe za više od 12 metara (54.83). Treće je mjesto pripalo Ukrajinki Juliji Kurilo (52.03).

Zvijezda dana među diskašicama u nedjelju je ipak bila Njemica Nadine Müller koja je bacala u seniorskoj konkurenciji i pobijedila sa 68.89 metara što joj je osobni rekord i najbolji rezultat ove godine u svijetu. Dosad je najbolji svjetski rezultat bio upravo onaj splitski Sandre Perković. I Müller je imala čudesnu seriju hitaca, nijednom nija bacila kraće od 65 metara.

- Jako sam zadovoljna plasmanom i rezultatom, bacila sam svoj najbolji rezultat ove sezone, u dobroj sam formi i nastavljam s pripremama za Olimpijske igre. Čestitam Njemici Müller i veselim se idućem natjecanju na kojem ćemo se susresti i odmjeriti snage - rekla je nakon natjecanja Sandra Perković.

Dodajmo kako je drugog dana, hrvatski atletičar Marin Premeru osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle za seniore do 23 godine.

Pobijedio je Premeru hicem od 19.49 metara. Drugi je bio Ukrajinac Dmitro Savacki (18.76m), a treći Rus Maksim Afonin (18.73m).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika