19.03.2012. / 10:27

Autor: Totalsport

ATP Indian Wells: Nadal dobio u parovima, Azarenka pobijedila Šarapovu

Nadal je tako pronašao zadovoljštinu nakon ispadanja od Federera u polufinalu pojedinačnog dijela turnira, a upisao je osmi trijumf na ATP turnirima, kada su parovi u pitanju

Rafael Nadal (Reuters)Rafael Nadal (Reuters)Američki tenisač John Isner proživljavao je iznimno uspješne dane na ATP turniru u Indian Wellsu, no kada se sve zbroji ostaje da je u nedjelju, unutar nekoliko sati, izgubio dva finala.

Nakon što ga je u finalu pojedinačne konkurencije nadjačao Roger Federer, igrao je u paru sa Samom Querreyjem finale parova. No, tamo su bolji od njih bili Španjolci, Rafael Nadal i Marc Lopez, sa 6-2, 7-6(3).

Nadal je tako pronašao zadovoljštinu nakon ispadanja od Federera u polufinalu pojedinačnog dijela turnira, a upisao je osmi trijumf na ATP turnirima, kada su parovi u pitanju. On i Lopez ne igraju često, no kada se nađu bivaju uvijek pretedenti za naslov. Sada su na omjeru 4-0 u finalima.

Nadal i Lopez su posve zasluženo dobili meč, osvojili su čak 20 poena više u meču (66-46).

Dodajmo kako je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka uzela je i četvrti naslov ove sezone, pobijedivši u finalu WTA turnira u Indian Wellsu rusku tenisačicu Mariju Šarapovu 6-2, 6-3.

Svega 87 minuta, pet više nego u finalu Australian Opena, bilo je dovoljno najboljoj tenisačici svijeta da riješi finale 5.5 milijuna dolara vrijednog turnira u američkom gradu Indian Wellsu. Nakon što ju je u finalu Australian Opena razbila sa 6-3 i 6-0, sličnu je predstavu protiv Šarapove Azarenka izvela i ovog puta. Uzela je lijepa Ruskinja dva gema više, zahvaljujući isključivo Azarenki koja se u drugom setu borila sa zadržavanjem koncentracije.

ATP Indian Wells, finale parova:

Nadal / M. Lopez - Isner / Querrey 6-2, 7-6(3)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika