19.03.2012. / 11:27

Autor: Hina

Kina: 13 godina zatvora zbog krađe

Kineski seljak osuđen je u ponedjeljak na 13 godina zatvora jer je ukrao nekoliko umjetničkih predmeta iz Zabranjenog grada u Pekingu prošle godine, izjavio je njegov odvjetnik.

Zabranjeni grad služi kao muzejZabranjeni grad služi kao muzejKineski seljak osuđen je u ponedjeljak na 13 godina zatvora jer je ukrao nekoliko umjetničkih predmeta iz Zabranjenog grada u Pekingu prošle godine, izjavio je njegov odvjetnik.

Shi Baikui, 27-godišnji seljak iz istočne pokrajine Shandong, uhićen je u internet kafiću u Pekingu 48 sati nakon što je izveo krađu.

"Shi je osuđen na 13 godina zatvora i kaznu od 13.000 juana (1560 eura) te oduzimanje političkih prava na tri godine", kazao je odvjetnik Huang Changyong.

Shi je ukrao devet umjetničkih predmeta među kojima zlatninu i nakit iz nekadašnje kineske carske palače, javlja novinska agencija Xinhua, ističući da je šest predmeta pronađeno ali tri u vrijednosti 150.000 juana nisu.

To je peta krađa u Zabranjenom gradu. Prethodni je kradljivac osuđen na doživotni zatvor 1987.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika