19.03.2012. / 11:30

Autor:Nacional.hr

Foto: Izvrsnim kolekcijama zatvoren Dove fashion.hr

Zagreb, 18. ožujka - Sinoć je u paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma održana završna večer Dove fashion.hr-a. Nakon dvije uspješne večeri, vodeći modni događaj za sezonu jesen-zima 2012./2013. dosegnuo je svoj vrhunac izvrsnim kolekcijama Branke Donassy, Ivice Klarića, eNVy rooma, Hera by Robert Sever, Ivice Skoke te posebnom kolekcijom Dove by Aleksandra Dojčinović.

Završnu večer otvorila je Branka Donassy kolekcijom koju karakterizira igra strogih i mekih linija te čvrstih i fluidnih formi. Doajenka hrvatske mode prikazala je jednu od svojih najboljih kolekcija do sada te izazvala sve pohvale prisutnih. Izrađena pretežno od plemenitog kašmira, vunenih tkanina različitih tekstura i umjetnog krzna, kolekcijom dominiraju kaputi velikih ovratnika, jing-jang odijela, suknje i haljine sa širokim pojasevima koji prerastaju u duge korzete te detalji od gume i metala. Krojevi prate liniju tijela ili grade volumene prema karakteru materijala. Osnovna je mutirajuća crna boja u kombinacijama bijele, smeđe, plave i metalno sive. Kolekcija u cjelini, ne krijući dualitete, pretače muške elemente u superiorno ženstvene.

S kolekcijom za jesen-zimu 2012/2013 dizajner Ivica Klarić radi istraživanje i kombiniranje kroja muške odjeće u kolekciji počevši sa "Frock" kaputom ili redingotom sa početka 19.st. kada muška odijeća postaje jednostavnija, tamnija i puno ozbiljnija od dotadašnje. Odjevanje u crno dominiralo je 19.st. praćeno idealom muškosti, baziranom na dostojanstvenosti, ozbiljnosti i krutosti. Nastavlja se preko Dandy-a iz 20.tih god 19.st., Viktorijanske engleske s kraja 30-tih godina 19.st. baziran na slici engleskog gentlemana te preko vojničkih uniformi s početka 20.st. Sve te elemente Klarić uklapa u suvremeni kroj ovdašnjeg vremena djelomično zadržavši karakteristične rezove koji su svojstveni vizuri Ik studio-a. Materijali i boje koje koristi su podatni, tamni, a samo s detaljima naglašavaformu. Svjetlo siva do crne, nijansa plave te tamnoplava i bijela tonovi su i boje koje Klarić koristi u ovoj kolekciji. Forma je kruta ali u funkciji tijela.

Nakon izvrsne proljetne kolekcije inspirirane glam divama iz četrdesetih, eNVy room predstavio je kolekciju sa snažnim utjecajem pedesetih i u nešto smirenijem koloritu. Neonska paleta zamijenjena je bojama kao što su boja vina, boja patlidžana, petrolej i bež, sa zlatnom i srebrnom u detaljima. Kolekcija odiše retro prizvukom spajajući naočigled nespojive elemente te balansirajući između romantične čednosti i pin up seksipila, pa se tako silueta kreće od lepršave do pripijene, sa mnogo dominantnih floralnih motiva ali i colour blockinga.

Dizajner Robert Sever u suradnji sa modnom kućom San Peter predstavio je kolekciju raspoređenu na četiri podlinije koje svojim bojama i teksturama čine sveobuhvatnu cjelinu. Kolekcija Hera by Robert Sever za jesen-zimu 2012./2013. kojom dominiraju uglavnom zagasite boje i detaljno razrađeni printevi, kombinacija je dnevnog chica 40-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a svaka linija istaknuta je specijalno izrađenim detaljima. Ovosezonska novost izvrsna je capsule kolekcija „Hera man" muškog asortimana koju čine „osnovne" muške torbe, namijenjene suvremenom urbanom poslovnom i modnom osviještenom muškarcu. Sve su torbe izrađene od najfinijih koža iz Italije, vrhunske obrade tvornice San Peter.

Ivica Skoko predstavio je ženstvenu kolekciju inspiriranu 40-im i 50-im godinama prošlog stoljeća. Prvak u izradi večernjih haljina prikazao je romantičnu kolekciju kojom dominiraju plava, bež i zelena boja. Kaputi, haljine, bluze, suknje i hlače izrađeni pretežno od svile i čipke odisali su iznimnom ženstvenošću.

Vrhunac večeri bila je revija Dove by Aleksandra Dojčinović. Revija koja na poseban način prezentira poruku stvarne ljepote i ovoga puta izazvala je iznimne ovacije i ogromni pljesak publike. U ulozi Dove ambasadorica našle su se najbolje modne blogerice, koje su u Aleksandrinim modelima demonstrirale različitost osobnosti i tipova ljepote. Dizajnerica čije haljine krasi jednostavnost i istančana profinjenost, osmislila je kolekciju koja snažno ističe osobnost, senzibilitet i različitost ženske ljepote te time glasno podupire DOVE filozofiju. U kolekciji prevladavaju pastelni tonovi i ženstvene siluete naglašene individualnosti. Inspirativnu reviju s porukom „stvarne ljepote" nosile su: Ana Bacinger, Ana Karadžole, Karla Anić, Ljupka Tanevska, Katarina Matić, Matea Martek, Tina Bačić, Antonia Ponoš, Isabella Rakonić i Martina Tomašević.

U završnoj večeri Dove fashion.hr-a uživali su modni zaljubljenici i brojni pripadnici hrvatske društvene scene koji su došli podržati svoje omiljene dizajnere: Nenad Korkut, Tihana Harapina Zalepugin, Marko Tolja, Duško Modrinić, Jelena i Janko Popović Volarić, Damir i Milica Urban, Mislav Čavajda, Ornela Vištica, Ecija Ojdanić, Jagoda Kumrić, Sanja Vejnović, Judita Franković, Mare Milin, Renata i Saša Kopljar, Borut Mihalić, Nevena Rendeli, Luka Vidović, Maja Blagdan, Miran Kurspahić, Boris Banović, Hamed Bangoura, Kristijan Potočki te mnogi drugi.

Vezane vijesti

Foto: Započeo najznačajniji modni događaj sezone – Dove fashion.hr

Zagreb, 15. ožujka - Prva večer Dove fashion.hr-a najavila je bogati modni vikend te u paviljon 10 Zagrebačkog velesajma privukla brojne modne… Više

Pretplatite se na izdanja NCL Media Grupe