19.03.2012. / 14:18

Autor: Nacional.hr

Masovna uhićenja kubanskih žena

Aktivistica za ljudska prava Elizardo Sanchez je naglasila kako je sveukupno u Havani uhićeno 70 žena, dok je 12 disidentica uhićeno u drugim provincijama

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Kubanska ženska grupa 'Gospođe u bijelom', majke i supruge aktivista koji su u zatvoru od 2003. godine, uhićene su u kubanskom gradu Havani, piše Guardian.

Magaly Norvis Otero Suarez izjavila je za Reuters kako je 16 žena uhićeno pri pokušaju organiziranja prosvjeda u subotu u Havani, a ostalih 36 uhićeno je u nedjelju. Okupile su se pred kućom njihove pokojne voditeljice Laure Pollan, želeći obilježiti godišnjicu uhićenja 75-ero vladinih neistomišljenika, to jest njihovih sinova i muževa, 2003. godine.

Aktivistica za ljudska prava Elizardo Sanchez je naglasila kako je sveukupno u Havani uhićeno 70 žena, dok je 12 disidentica uhićeno u drugim provincijama. Grupa nastavlja sa svojim tjednim marševima.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika