19.03.2012. / 15:00

Autor: Hina

Berlusconi prijavio 48 milijuna eura prihoda za 2011.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih Talijana, prijavio je za 2011. godinu 48 milijuna prihoda poreznom uredu, a za njim daleko zaostaje nasljednik na dužnosti Mario Monti s 1,5 milijuna eura.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiBivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih Talijana, prijavio je za 2011. godinu 48 milijuna prihoda poreznom uredu, a za njim daleko zaostaje nasljednik na dužnosti Mario Monti s 1,5 milijuna eura.

Berlusconi je prijavio 48,18 milijuna eura prihoda u 2011., otprilike 8 milijuna više nego za prethodnu godinu, objavljeno je u ponedjeljak iz Zastupničkog doma.

Novost u odnosu na lanjsku poreznu godinu za Berlusconija je kupnja kuće na otočiću Lampedusa, preplavljenom afričkim ilegalnim useljenicima. Otočanima ozlojeđenim priljevom siromašnih stranaca, Berlusconi se obvezao kupiti kuću kao dokaz da se kani ozbiljno pozabaviti otokom i njegovim problemima.

Zauzvrat je prodao zemljište na otoku Antigua u Karibima gdje je ipak zadražao jedno zemljište i vilu.

Na svjetskoj razini Silvio Berlusconi je sada, prema ljestvici časopisa Forbes, šesti najbogatiji Talijan i 169. u svijetu te sa svojom obitelji posjeduje 5,9 milijardi američkih dolara.

Sadašnji talijanski premijer, bivši povjerenik Europske komisije Mario Monti, prijavio je 1.513.000 eura prihoda. Vlasnik je raznih nekretnina i dva automobila Lancia, iz 1995., i 1998.

Među bogatijim stranačkim članovima, "najbogatiji" je Gianfranco Fini, predsjednik stranke Budućnost i sloboda (desnica) i predsjednik Zastupničkog doma s prijavljenih 201.115 eura za 2011. Slijedi ga bivši sudac Antonio Di Pietro, predsjednik stranke Italija vrijednosti, inače poznat kao tužitelj početkom 90-ih u protukorupcijskom suđenju "Čiste ruke", a prijavio je 182.207 eura.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika