19.03.2012. / 15:03

Autor: Hina

Josipović s Erjavcem: Treba zadržati dobrosusjedske odnose

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Republike Slovenije Karla Erjavca s kojim je razgovarao o temama od zajedničkog interesa za obje zemlje, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika.

Karl Erjavec (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Karl Erjavec (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Republike Slovenije Karla Erjavca s kojim je razgovarao o temama od zajedničkog interesa za obje zemlje, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika.

Na početku susreta predsjednik Josipović je zahvalio ministru Erjavcu na podršci Slovenije u procesu završetka pregovora Hrvatske s Europskom unijom te izrazio očekivanje da će se proces ratifikacije u slovenskom parlamentu dovršiti u primjerenom roku.

Tijekom razgovora obostrano je utvrđeno kako treba održati atmosferu dobrosusjedske i bliske suradnje, osobito nakon su dvije zemlje uspješno surađivale u rješavanju najtežeg problema te postigle dogovor o Arbitražnom sporazumu. Obje strane suglasne su da bi konstruktivni rad na rješavanju preostalih otvorenih pitanja trebalo nastaviti, prema priopćenju.

Sugovornici su zaključili da odlične bilateralne odnose treba koristiti kako bi se zajednički djelovalo i u regiji, posebice u kontekstu budućeg članstva Hrvatske u EU.

Razgovaralo se, također, o izuzetno razvijenoj kulturnoj suradnji te o suradnji u području znanosti i tehnologije, a s obzirom na bliskost naših dviju zemalja ocijenjeno je da su mogućnosti velike i da ih treba iskoristiti.

Na kraju susreta sugovornici su zaključili kako, unatoč krizi u EU i ekonomskim poteškoćama s kojima se suočavaju dvije države, postoje potencijali koji mogu pozitivno djelovati na jačanje gospodarske suradnje.

Slovenski šef diplomacije u ponedjeljak boravi u Zagrebu, a razgovarat će i s predsjednikom vlade Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom, te hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika