19.03.2012. / 16:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Pogoršanje humanitarne krize u Siriji

ICRC traži dvosatni prekid vatre svakoga dana između vladinih snaga i pobunjenika kako bi se omogućila dostava pomoći i evakuacija osoba kojima je potrebna medicinska njega

IlustracijaIlustracijaHumanitrano stanje u Siriji će se vjerojatno pogoršati, rekao je čelnik Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) u ponedjeljak i istaknuo potrebu za "žurnim mjerama" koje bi ublažile posljedice godinu dana dugog krvoprolića.

Jakob Kellenberger je došao u Moksvu kako bi od Rusije zatražio da pomogne uvjeriti sirijsku vladu da dopusti veću dostavu humanitarne pomoći Sirijcima zatečenim u područjima sukoba.

ICRC traži dvosatni prekid vatre svakoga dana između vladinih snaga i pobunjenika kako bi se omogućila dostava pomoći i evakuacija osoba kojima je potrebna medicinska njega.

"Naša je procjena, nažalost, da će se humanitrano stanje najvjerojatnije pogoršati", rekao je Kellenberger ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu na početku razgovora.

Kellenberger je rekao da želi podijeliti procjene ICRC-a i stajalište o tome "koje su najžurnije mjere koje se trebaju poduzeti na humanitarnom polju".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika