20.03.2012. / 08:57

Autor: Hina

Francuska na nogama:

Francuski masovni ubojica je paranoidni rasist?

Ubojica na skuteru, od kojeg Francuska strahuje pošto je u razdoblju od osam dana ubio djecu u židovskoj školi i vojnike, ima profil serijskog ubojice koji si umišlja da "ima misiju", koji se vodi "ratnom" logikom i čiji su zločini sve "ubojitiji", ocjenjuju kriminalisti i stručnjaci

IlustracijaIlustracijaPolicajci zaduženi za istragu o napadu na židovsku školu u Toulouseu u ponedjeljak ujutro u kojemu je ubijeno četvero ljudi, među kojima troje djece, smatraju da trag vodi do islamista i ekstremnih desničara, ali ne isključuju druge mogućnosti, rekao je izvor blizak istrazi.

"Istraga upućuje na dva traga: islamistički i ekstremnodesničarski", rekao je taj izvor.

Sto trideset pravosudnih policajaca sudjeluje danas u potrazi za ubojicom na skuteru, dodao je isti izvor. Pomažu im kriminalisti iz Središnje uprave za unutarnje obavještavanje (DCRI), od kojih su neki bili na terenu već u nedjelju radi istrage o ubojstvu trojice vojnika prethodnih dana.

Ministar unutarnjih poslova Claude Gueant ostat će pak u Toulouseu. Pomaže mu glavni direktor pravosudne policije kojemu bi se trebao pridružiti kolega iz unutarnje obavještajne službe.

Nakon sastanka s čelnicima policijske uprave koji je trajao oko sat vremena, Gueant je obećao "mobilizaciju svih službi kako bi se ušlo u trag ubojici i zaštitile židovske ustanove (...) i sve školske ustanove".

Ubojica na skuteru, od kojeg Francuska strahuje pošto je u razdoblju od osam dana ubio djecu u židovskoj školi i vojnike, ima profil serijskog ubojice koji si umišlja da "ima misiju", koji se vodi "ratnom" logikom i čiji su zločini sve "ubojitiji", ocjenjuju kriminalisti i stručnjaci.

"Serijski snajperist", paranoični rasist iz redova krajnje desnice, koji si je umislio da ima "misiju", neuravnotežena osoba "bez ideologije": sve se pretpostavke iznose kako bi se pokušao izraditi psihološki profil ubojice koji je sportski tip, djeluje sam, dobro barata oružjem i bira svoje žrtve.

Ubojica na skuteru prvo je napao vojnike iz zemalja Magreba i njihova kolegu crnca, a zatim i židovsku školu.

On je odlučan, hladnokrvan i ubija svaki četvrti dan. Možda je vojnik ili pripadnik paravojske, aktivan ili umirovljen, motiviran "željom za uništenjem nekih skupina ljudi", rekao je bivši policajac Jean-Francois Abgrall.

Svaki napad je "sve ubojitiji", rekao je taj kriminalistički analitičar koji misli da je riječ o "osobi koja je krenula u vojni pohod".

Forenzički psihijatar Roland Coutanceau misli da je najverojatnije riječ o "terorizmu svedenom na samo jednog čovjeka", bez obzira je li on rasist ili ne.

Možda imamo posla s "psihičkim bolesnikom poput ubojice iz Osla (Breivik)", dodaje.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 25.03.12. 07:14

To je nova metoda tih luđaka ,neznam što mu bi sa 20-ak godina da ubija ili je to takav dnk individualni ,neznam!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika