20.03.2012. / 11:22

Autor: Totalsport

ATP Miami: Karlović opet na Kubota, Dodig na Petzschnera

Petra Martić, naša jedina predstavnica na turniru tenisačica, igrat će u 1. kolu protiv Bugarke Cvetane Pironkove, koja je dobila oba dosadašnja susreta, lani u Wimbledonu i Moskvi

Ivo Karlović (Reuters)Ivo Karlović (Reuters)U Miamiju je obavljen ždrijeb tenisača i tenisačica za veliki kombinirani muški ATP Masters 1000 i ženski WTA turnir koji počinje ovog tjedna.

Naš najbolji tenisač Marin Čilić postvaljen je za 23. nositelja i u 1. kolu je slobodan, a u 2. će igrati protiv pobjednika susreta između Rusa Igora Kunicina i Amerikanca Jessea Levinea, koji je dobio pozivnicu organizatora. Protiv Kunicina Čilić ima 2-0 u karijeri, a Levinea je pobijedio na US Openu 2009. godine u pet setova, iako je izgubio prva dva, u jedinom njihovom prethodnom susretu.

Ivo Karlović, 54. tenisač svijeta, igrat će u 1. kolu protiv Poljaka Lukasza Kubota, koji je za tri pozicije bolje rangiran i izrazito mu ne odgovara, ako je suditi po dosadašnjim mečevima. Kubot je dobio sva tri prethodna, a zadnji od njih nedavno u 1. kolu Indian Wellsa.

Ukoliko Karlović ipak pronađe recept za prvu pobjedu nad Kubotom, u 2. kolu će igrati protiv 11. nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra, što bi bila uvertira za njihov skorašnji meč u Davis Cupu, u ogledu Argentine i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetske skupine, od 6. do 8. travnja u Buenos Airesu. U tom dijelu ždrijeba je i Čilić, koji bi u 3. kolu mogao igrati protiv Karlovića ili Del Potra.

Ivan Dodig, 60. tenisač svijeta, igrat će na startu protiv 76. igrača svjetskog poretka, Nijemca Philippa Petzschnera, od kojeg je izgubio u jedinom prethodnom meču, prošle godine u Münchenu, na zemljanoj podlozi.

Spomenimo još da se branitelj naslova i prvi nositelj, Srbin Novak Đoković, nalazi u istoj polovici ždrijeba s trećim nositeljem i pobjednikom Indian Wellsa, Švicarcem Rogerom Federerom, dok su Španjolac Rafael Nadal i Britanac Andy Murray u donjoj polovici.

Ždrijeb je izvlačio Čileanac Fernando Gonzalez, nekada peti tenisač svijeta i osvajač 11 ATP turnira, koji će u Miamiju s pozivnicom odigrati svoj zadnji turnir u karijeri. Igrat će na startu protiv Francuza Nicolasa Mahuta.

Petra Martić, naša jedina predstavnica na turniru tenisačica, igrat će u 1. kolu protiv Bugarke Cvetane Pironkove, koja je dobila oba dosadašnja susreta, lani u Wimbledonu i Moskvi. Pironkova je trenutno 46 tenisačica svijeta, dok Martić drži 57. mjesto. Pobjednica tog meča igrat će u 2. kolu protiv 21. nositeljice, Talijanke Roberte Vinci.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika