20.03.2012. / 17:18

Autor: Nacional.hr

Razvoj novih turističkih proizvoda i unapređenje kamping ponude

Riječi je bilo i o mogućnostima povećanja broja organiziranih dolazaka turista s udaljenih tržišta poput Kine, Japana, Rusije i SAD-a u Hrvatsku te o aktivnostima usmjerenim na povećanje organiziranih dolazaka u razdobljima pred i posezone, što je jedan od prioritetnih hrvatskih turističkih ciljeva za ovu godinu

Veljko OstojićVeljko OstojićUspostava snažnije suradnje hrvatskih i međunarodnih asocijacija putničkih agencija te razvoj novih turističkih proizvoda s naglaskom na posebne interese poput aktivnog, kreativnog, gastro, botaničkog i ostalih oblika turizma bile su glavne teme sastanka ministra turizma Veljka Ostojića s predstavnicima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), predsjednikom Borisom Žgombom i direktorom Željkom Treznerom. Na sastanku je istaknuta i važnost primjene sustava certifikacije održivog turizma te sustava upravljanja kvalitetom, po uzoru na međunarodne standarde, koje su već usvojili vodeći europski organizatori putovanja.

Riječi je bilo i o mogućnostima povećanja broja organiziranih dolazaka turista s udaljenih tržišta poput Kine, Japana, Rusije i SAD-a u Hrvatsku te o aktivnostima usmjerenim na povećanje organiziranih dolazaka u razdobljima pred i posezone, što je jedan od prioritetnih hrvatskih turističkih ciljeva za ovu godinu. S predstavnicima UHPA-e ministar je razgovarao i o mogućnostima izmjene i dopune zakona, vezanih uz poslovanje receptivnih putničkih agencija, te o uspostavi jedinstvenog registra putničkih agencija i ostalih pružatelja usluga u turizmu.

Ministar Ostojić u nastavku se susreo i s predstavnicima Kamping udruženja Hrvatske (KUH) s kojima je, između ostalog, razgovarao o zakonskoj regulativi, odnosno o pokrenutom postupku izmjene i dopune Zakona o turističkom zemljištu, zatim o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o kategorizaciji ugostiteljskih objekata koji se nalaze unutar kampova. O svemu je razgovarao i s Tihomirom Nikolašom, koji je na jutros održanoj sjednici Izvršnog odbora KUH-a, izabran za novog predsjednika tog udruženja.

Ministar se osvrnuo i na Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, za kojeg je u tijeku priprema izmjena i dopuna, a u koju se ima mogućnost uključiti i šira javnost slanjem svojih prijedloga, mišljenja i primjedbi elektronskim putem u Ministarstvo turizma. Uz spomenuto, razgovaralo se i o mogućnostima otvaranja kamping odmorišta kako u priobalnom, tako i u kontinentalnom dijelu Hrvatske te o, danas sve traženijim, kampovima u seljačkim domaćinstvima.

S predstavnicima Udruge kampista Hrvatske (UKH), s kojima se također susreo, ministar je razgovarao o organizaciji 62. FICC Youth Rally-ja 2012. te 13. Adria camping rally-ja, događaja koji će u travnju i lipnju ove godine u Hrvatskoj okupiti velik broj kampista iz Hrvatske i inozemstva.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika