20.03.2012. / 19:31

Autor: Hina

Kotromanović s Vandorenom o Pametnoj obrani

Ministar obrane Ante Kotromanović sastao se u utorak sa šefom Delegacije Europske unije u Hrvatskoj veleposlanikom Paulom Vandorenom i upoznao ga s inicijativama u kojima Hrvatska sa zemljama u regiji zajedno primjenjuje koncept tzv. Pametne obrane i korištenja zajedničkih obrambenih kapaciteta, istaknuvši za primjer uspostavljenu suradnju na standardizaciji obuke pilota sa Češkom, priopćilo je ministarstvo obrane.

Ante KotromanovićAnte KotromanovićMinistar obrane Ante Kotromanović sastao se u utorak sa šefom Delegacije Europske unije u Hrvatskoj veleposlanikom Paulom Vandorenom i upoznao ga s inicijativama u kojima Hrvatska sa zemljama u regiji zajedno primjenjuje koncept tzv. Pametne obrane i korištenja zajedničkih obrambenih kapaciteta, istaknuvši za primjer uspostavljenu suradnju na standardizaciji obuke pilota sa Češkom, priopćilo je ministarstvo obrane.

Kotromanović je istaknuo kako Hrvatska već niz godina sudjeluje u provedbi Zajedničke obrambene i sigurnosne politike EU-a, pri čemu je kao primjer istaknuo dosadašnji, ali i budući angažman oružanih snaga u sklopu Borbene skupine EU-a pod vodstvom Njemačke. Ministar je upoznao veleposlanika Vandorena i s inicijativama sa zemljama u regiji, na primjeni koncepta tzv. Pametne obrane i korištenja zajedničkih obrambenih kapaciteta, istaknuvši za primjer uspostavljenu suradnju na standardizaciji obuke pilota sa Češkom.

"Izuzetno nam je važna stabilnost i sigurnost regije, snažno podupiremo regionalne inicijative te smatramo kako Hrvatska može svojim primjerom pomoći zemljama regije na njihovu putu u euroatlanske integracije", naglasio je Kotromanović.

Hrvatski je ministar zahvalio veleposlaniku Vandorenu na osobnoj i potpori Delegacije u pristupanju Hrvatske u Europsku uniju, istaknuvši kako je i provedeni referendum za pristupanje Uniji bio uspješan i zbog uloženog truda Delegacije i informiranja građana o važnosti ulaska Hrvatske u EU.

Veleposlanik Vandoren naglasio je kako Europska unija cijeni hrvatski doprinos u razmjeni iskustava sa zemljama regije. U zadnjih je nekoliko godina učinjen velik napredak, što potvrđuje i sada izvjesno punopravno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

"Hrvatska svojim iskustvom svakako služi kao primjer ostalim zemljama regije, da je ispunjavanjem uvjeta i preuzetih obveza pristupanje EU-u svakako moguće", rekao je Vandoren.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika