21.03.2012. / 08:49

Autor: Hina

Nužnost ujedinjenja svijeta protiv sirijskog režima

"Pozivam svjetske čelnike da se ujedine kako bi bili jednoglasni", rekao je glavni tajnik UN-a. On je upozorio da bi sirijska kriza mogla imati teške posljedice za svijet i za regiju

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon zatražio je u srijedu od međunarodne zajednice da bude jednoglasna u nastupu prema Siriji i naglasio potrebu hitne dostave humanitarne pomoći žrtvama tamošnjeg sukoba.

On je na skupu u Džakarti, u sklopu svoje azijske turneje, rekao da UN ima tri prioriteta u vezi sa Sirijom - zaustavljanje nasilja, početak političkog dijaloga u koji bi svi bili uključeni i hitna dostava humanitarne pomoći.

"Pozivam svjetske čelnike da se ujedine kako bi bili jednoglasni", rekao je glavni tajnik UN-a. On je upozorio da bi sirijska kriza mogla imati teške posljedice za svijet i za regiju.

Tijekom jednogodišnjeg oružanog ustanka protiv vlasti na čelu sa predsjednikom Bašarom al Asadom poginulo je najmanje 8.000 osoba.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 21.03.12. 09:27

A kada je policija mlatila grčke građane u Grčkoj, nitko nije zazivao intervenciju? Nema tu nafte.
A kada je Jugoslavenska armija napadala Hrvatsku i Bosnu, opet nije bilo akcije? Nema nafet.

Ovo je prozirna politka kojom se otkriva prava uloga UN-a vrhovnog okupatora u svijetu u službi privatnih interesa. Sramota.

Da sada počne masovna teroristička akcija po SAD-u i da SAD odgovori na to vojno, da li bi isti tajnik pozvao na borbu protiv Bijele kuće?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika