21.03.2012. / 09:14

Autor: Hina

Premijeru Milanoviću "Treća PričeST"

Laureat ovogodišnjeg „Pričigina“ premijer Milanović je, kako je izvijestio direktor festivala Petar Filipić, poslao pismo zahvale za nagradu. „Ovo je prvi puta u šestgodišnjoj povijesti 'Pričigina' da nam se netko uljudno pismom obratio iz Zagreba“, rekao je Filipić.

ArhivaArhivaŠesti festival pričanja priča „Pričigin“ počeo je sinoć u Splitu službenim objavljivanjem rezultata glasovanja čitatelja portala Net.hr po kojem je nagrada „Treća PričeST“ pripala premijeru Zoranu Milanoviću za "najbolju priču u proteklih godinu dana – pismo o namjerama „A šta da radim“".

Voditelj programa Renato Baretić je izvijestio da je premijer Milanović, u protekla tri tjedna, koliko je trajalo glasovanje na portalu, osvojio 39,88 posto od oko 10.000 glasova.

Drugo mjesto osvojila je Jadranka Kosor za povijesnu novelu „Put putujem“, treće je mjesto pripalo Ivi Sanaderu za odabrane sudske spise „Prijatelji stari gdje ste“, dok je četvrto mjesto pripalo Nevenki Bečić za priručnik za preživljavanje u divljini „Hajdemo u planine“, a petoplasirani je bio Radimir Čačić za putopis „Sude mi“.

Laureat ovogodišnjeg „Pričigina“ premijer Milanović je, kako je izvijestio direktor festivala Petar Filipić, poslao pismo zahvale za nagradu. „Ovo je prvi puta u šestgodišnjoj povijesti 'Pričigina' da nam se netko uljudno pismom obratio iz Zagreba“, rekao je Filipić.

„Šok i nevjerica bile su moja prva reakcija na vijest da sam u tako žestokoj konkurenciji zahvaljujući glasovima publike uspio izvojevati pobjedu za svoju javnu priču 'A šta da radim'. Treću PričeSt ću pamtiti i kao svoju prvu nagradu osvojenu u mandatu (premijerskom)“, navodi se u Milanovićevu pismu. Pri tomu izražava nadu da ga Branimir Jonny Štulić neće tužiti za krađu autorskog djela i da ga „ozloglašena ACTA neće zbog toga progoniti“.

„Ipak ne mogu sakriti zadovoljstvo da sam iza sebe ostavio čak dvoje Splićana. Bio sam prilično iznenađen da je gospođa Nevenka Bečić (predsjednica splitskog Gradskog vijeća) tako nisko plasirana sa svojim prvijencem 'Hajdemo u planine'. Ipak je riječ o jedinstvenom djelu posebno važnom za Splićane u zimskom periodu. Meni je osobno najzanimljivije i nadasve poučno djelo 'Prijatelji stari gdje ste' autora, također Vašeg Splićanina, Ive Sanadera. I kao zaključno, nadam se da će autorica drugoplasirane historijske novele Put putujem' konačno pronaći svoj put“, navodi se u pismu za koje je rečeno da ga je napisao Milanović.

„Još jednom, hvala na primljenom sakramentu i iskrene čestitke i najbolje želje vašem festivalu koji njeguje pričanje i slušanje, vještine što nam u svakodnevnoj komunikaciji sve češće nedostaju. Nekima doduše više slušanje nego pričanje“, stoji u pismu.

Nakon javnog čitanja pisma premijera Milanovića, pisci Zoran Ferić, Jurica Pavičić, Predrag Lucić, Ante Tomić i drugi pričali su na temu „Smak svijeta“.

Za petodenvnog trajanja ovogodišnjeg „Pričigina“ svoje će priče pričati 90-tak pisaca, književnika, novinara, glazbenika, političara. Najavljena je i euro-večer splitskih spisateljica i novinarki pod nazivom „Kako sam izgubila suverenitet“.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika