21.03.2012. / 09:24

Autor: Hina

Njemačka prodaje podmornicu Izraelu ali traži suzdržanost

Njemački ministar obrane Thomas de Maiziere je rekao da dijeli izraelski strah od Irana s nuklearnim oružjem i da je uvjeren da je cilj Teheran proizvesti nuklearno oružje no pozvao je na oprez

IlustracijaIlustracijaNjemačka je u utorak objavila da će Izraelu prodati šestu vojnu podmornicu no svog je saveznika upozorila da bi bilo kakva vojna eskalacija s Iranom mogla dovesti do velikih rizika.

Njemački ministar obrane Thomas de Maiziere je rekao da dijeli izraelski strah od Irana s nuklearnim oružjem i da je uvjeren da je cilj Teheran proizvesti nuklearno oružje no pozvao je na oprez.

"Preporučam svim stranama da svakako iskažu suzdržanost, i u svojoj retorici i svojim djelima. Vojna eskalacija bi Izraelu i regiji donijela velike rizike, na štetu Izraela", rekao je novinarima na konferenciji za tisak u Berlinu s izraelskim kolegom Ehudom Barakom.

Barak je, za razliku, rekao da sve opcije glede Irana trebaju ostati na stolu, bez obzira na blokiranje. "Prihvatiti nuklearni Iran bilo bi nezamislivo i neprihvatljivo cijelom svijetu", rekao je.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 26.03.12. 23:59

Pa ovo je sprdacina, Njemacka prodaje oruzje Izraelu kako bi ovi mogli jos vise prijetiti i ubijati muslimane, ali poziva na suzdrzanost ( ha, ha, ha). S njihove pozicije to je I shvatljivo jer ako ih protjeraju s bliskog istoka zbog "dobrosusjedskih" odnosa s okolnim muslimanskim zemljama, moglo bi im pasti na pamet da se ponovno presle u Europu odakle su ih njemci i potjerali.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika