21.03.2012. / 10:51

Autor: Nacional.hr

Veić na Kudlu, Klejbanova se vratila pobjedom

Od hrvatskih tenisača posljednji će meč dana u Key Biscayneu odigrati Ivan Dodig

Antonio Veić (Reuters)Antonio Veić (Reuters)U prvom kolu ATP turnira Masters 1000 kategorije hrvatski će tenisač Antonio Veić noćas igrati protiv mladog Amerikanca Denisa Kudle.

Protiv 18-godišnjaka rođenog u Kijevu, koji se na ATP-ovoj ljestvici nalazi deset pozicija iza njega, trenutačno 166. tenisač svijeta odigrat će prvi meč glavnog dijela turnira nakon što je prošao dva kvalifikacijska kola. Pobijedi li, u drugom će kolu na još jednog Ukrajinca, 18. nositelja Aleksandra Dolgopolova.

Od hrvatskih tenisača posljednji će meč dana u Key Biscayneu odigrati Ivan Dodig. Njegov je suparnik u prvom kolu Nijemac Philipp Petzschner.

Emotivan trenutak u utorak je u dvoboju prvog kola ženskog turnira doživjela 22-godišnja Ruskinja Alisa Klejbanova, prije nešto više od godinu dana 20. igračica WTA-ove ljestvice. U dvoboju protiv Šveđanke Johanne Larsson vratila se na teniske terene nakon desetomjesečne pauze izazvane Hodgkinovim limfomom, te pobijedila 2-6, 6-3, 6-2.

- Za sve druge nastup u prvom kolu bit će samo uvod u turnir, no ja sam svoj doživjela vrlo emotivno. Sigurna sam da ga nikad neću zaboraviti - rekla je Ruskinja koja će u drugom kolu igrati protiv sunarodnjakinje Marije Kirilenko, 22. nositeljice koju je dobila u jedinome dosad odigranome međusobnom meču.

ATP turnir Masters 1000 i WTA Premier Mandatory kategorije na otočiću u području Miamija tenisači i tenisačice idućih će desetak dana igrati na otvorenom i na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 4.8 milijuna dolara.

WTA Miami, 1. kolo:

Klejbanova - Larsson 2-6, 6-3, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika