21.03.2012. / 11:01

Autor: Totalsport

Euroliga: Panathinaikos pobijedio Maccabi

U prvoj je četvrtini izraelski sastav poravnao na 18-18, a onda je Panathinaikos serijom 22-0 odjurio do vodstva 40-18 i tu više nije bilo povratka za Maccabi

Košarkaši Panathinaikosa (Reuters)Košarkaši Panathinaikosa (Reuters)Aktualni prvak Europe Panathinaikos razbio je u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige, u svojoj O.A.K.A areni, izraelski Maccabi u reprizi prošlogodišnjeg finala Final Foura.

Nadahnuta igra domaćeg sastava rezultirala je pobjedom 93-73, u utakmici u kojoj momčad Davida Blatta nije pokazala ni približno dobru igru s kojom je izborila četvrtzavršnicu. U prvoj je četvrtini izraelski sastav poravnao na 18-18, a onda je Panathinaikos serijom 22-0 odjurio do vodstva 40-18 i tu više nije bilo povratka za Maccabi.

Razlika se, kako je susret odmicao, samo povećavala, a onda je Maccabi u posljednjoj četvrtini, kada je domaći sastav pustio nogu s papučice gasa, smanjio do -20. Najbolji u domaćim redovima bio je rutiner Diamantidis s 15 poena, a njemu su se priključili Calathes s 13, odnosno Batiste i Logan sa po 11 koševa.

Kod gostiju su jedino Langford i Smith bili raspoloženi te su kombinirano ubacili više od polovice poena momčadi (38).

Drugi susret ove serije igra se za dva dana, također u Ateni. Ona momčad koja prva dođe do tri pobjede izborit će Final Four u turskom gradu Istanbulu.

Euroliga, četvrtfinale, 1. utakmica:

Barcelona - UNIKS Kazan 78-66

Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv 93-73

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika