21.03.2012. / 11:47

Autor: Totalsport

Primera: Messi hat-trickom srušio klupski rekord

Postigao je najbolji nogometaš svijeta "hat-trick" u domaćoj 5-3 pobjedi Barcelone nad Granadom u srazu 29. Primerina kola

Lionel Messi (Reuters)Lionel Messi (Reuters)Jedan je gol trebao Leu Messiju da bi izjednačio klupski rekord legendarnog Cesara Rodrigueza po broju službenih golova u Barceloninu dresu. U utorak je Argentinac zabio tri.

Postigao je najbolji nogometaš svijeta "hat-trick" u domaćoj 5-3 pobjedi Barcelone nad Granadom u srazu 29. Primerina kola.

Došao je time do 34 ovosezonska gola u Primeri, te 54 u svim natjecanjima. Otkako je u Barceloni, zabio je ukupno 234 gola, sada dva više od slavnog napadača iz sredine prošlog stoljeća.

Također je na ljestvici najboljih strijelaca u Primeri Argentinac prestigao Realova Cristiana Ronalda koji ima jednu utakmicu i dva gola manje. Na koncu, Messi je 10 utakmica prije kraja španjolskog prvenstva već za tri gola premašio svoj prošlosezonski učinak, kada je stao na 31 golu.

U sedam posljednjih službenih utakmica sjajni je Argentinac zabio nevjerojatnih 17 golova. Ovo mu je bio šesti "hat-trick" u sezoni, koliko ima i Cristiano Ronaldo, te 18. u karijeri u Barceloninu dresu.

Momčad Josepa Guardiole pred svojim je gledateljima na Nou Campu povela 2-0, no gosti su početkom drugog poluvremena uspjeli izjednačiti. Svejedno, Messi s dvama i Tello s jednim pogotkom riješili su pitanje pobjednika. Sigueira je u samoj završnici svojim drugim pogotkom iz 11-erca postavio konačan rezultat.

Domaći je sastav utakmicu završio s desetoricom igrača. U 88. je minuti isključen Dani Alves zbog prekršaja u 16-ercu koji je rezultirao najstrožom kaznom za goste.

Realu se Barça ovom pobjedom, makar samo privremeno, približila na pet bodova zaostatka.

Primera, 29. kolo:

Barcelona - Granada 5-3 (Xavi 4, Messi 17, 68, 88, Tello 86 / Mainz 55, Sigueira 62-11m, 90)

Osasuna - Getafe 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 71 (-2), 2. Barcelona 66 (-1), 3. Valencia 47 (-2), 4. Levante 41 (-2), 5. Malaga 41 (-2), 6. Osasuna 40 (-1)...

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika