21.03.2012. / 11:56

Autor: Totalsport

Talijanski kup: Vučinić pogotkom u produžetku izbacio Milan

U vodstvo je sastav Antonija Contea u 28. minuti utakmice doveo Alessandro Del Piero svojim trećim ovosezonskim pogotkom, dok su rezultat pogocima u drugom dijelu preokrenula ovozimska Milanova pojačanja: Alžirac Djamel Mesbah i Argentinac Maxi Lopez

Mirko Vučinić (Reuters)Mirko Vučinić (Reuters)Nogometaši Juventusa izborili su 14. nastup u finalu Talijanskog kupa nakon što su u Torinu sačuvali 2-1 prednost iz prve utakmice protiv Milana 2-2 remijem.

Nakon 90 minuta igre u Torinu Milan je uzvratio 2-1 pobjedom i izborio produžetke. Crnogorac Mirko Vučinić u šestoj je minuti prvog produžetka sjajnim pogotkom s preko 30 metara, nakon mnogobrojnih ranijih pokušaja, napokon uspio pogoditi pod gredu Marca Amelije i domaćoj momčadi donijeti konačnu pobjedu.

Bio je to šesti ovosezonski pogodak Vučinića za Juventus, od čega prvi u Kupu.

U vodstvo je sastav Antonija Contea u 28. minuti utakmice doveo Alessandro Del Piero svojim trećim ovosezonskim pogotkom, dok su rezultat pogocima u drugom dijelu preokrenula ovozimska Milanova pojačanja: Alžirac Djamel Mesbah i Argentinac Maxi Lopez. Mesbahu je to bio prvi, a Lopezu drugi pogodak za sastav Massimiliana Allegrija.

Lopez je uoči drugog poluvremena zamijenio Zlatana Ibrahimovića, koji je počeo utakmicu unatoč prehladi koju je nedavno prebolio.

U svom 14. finalu, prvome nakon 2004. godine, torinski će klub igrati protiv Napolija ili Siene, koji uzvratni polufinalni dvoboj igraju sutra u Napulju. Toskanska momčad iz prve utakmice ima 2-1 prednost.

Posljednji put Torinezi su u Kupu slavili davne 1995. godine. Ukupno imaju devet naslova.

Talijanski nogometni kup, polufinale, uzvratna utakmica:

Juventus - Milan 2-2, produžetak, prva utakmica 1-2 (Del Piero 28, Vučinić 96 / Mesbah 51, Lopez 81)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika