21.03.2012. / 13:05

Autor: Nacional.hr

Sofa Revolve osvojila nagradu "Red Dot" za produkt dizajn u 2012.

Dinamičan oblik i dvostruka funkcija, sofu Revolve čini prikladnom ne samo za uređenje doma, već i poslovnih prostora, ali i vikendica

Sofa RevolveSofa RevolveSofa Revolve domaćeg dizajn branda Kvadra Design koju su dizajnirali Numen/ForUse+Bratović&Borovnjak, nagrađena je jednom od najvažnijih svjetskih nagrada u dizajnu, Red Dot Award, i to u kategoriji produkt dizajna 2012. U konkurenciji od 4515 prijavljenih proizvoda, među kojima su i najveće globalne tvrtke i dizajneri, njih 62 je selektirano za nagradu. Ovime je Kvadra Design postala prva tvrtka iz hrvatske industrije namještaja koja je osvojila ovu prestižnu nagradu za dizajn, zadovoljivši kriterije kvalitete stručnog žirija sastavljenog od čak 30 osoba, među kojima je bio i Stefan Diez, danas vodeći njemački produkt dizajner.

Svečana dodjela nagrada Red Dot održat će se u Essenu, 02. srpnja 2012. godine u znamenitom kazalištu Aalto, dok će se dan poslije otvoriti i izložba nagrađenih proizvoda u Red Dot Design Museum, koji se nalazi u sklopu dizajn centra Nordrhein-Westfalen, organizatora čitavog projekta.

„Ova nagrada stigla nam je kao priznanje dosadašnjim ulaganjima u razvoj proizvodnje, tehnologiju, znanje, a s time i u dizajn. Nakon samo 7 mjeseci proizvodnje lansirali smo čitavu kolekciju na međunarodno tržište, dok je sofa Revolve prepoznata i od vrhunskih svjetskih stručnjaka za inovaciju i dizajn nagrade Red Dot. Ova nagrada nije samo nagrada sofi Revolvi, već i standardu kvalitete u proizvodnji tvrtke Kvadra. Naš proizvodni tim je u suradnji s dizajnerima razvio i poseban metalni mehanizam koji omogućuje jednostavnu transformaciju ove sofe iz položaja za sjedenje u ležaj za spavanje", istaknuo je vlasnik Kvadra Designa, Tomislav Knezović.

Stručni žiri nagradio je inovativni dizajn sofe Revolve kojeg su kreirali NumenForUse+Roberta Bratović & Ivana Borovnjak. Njegova inovativnost sadržana je u formi koja prati funkciju jednostavne transformacije za 180 stupnjeva iz sofe za sjedenje u ležaj za spavanje, među ostalim zahvaljujući i punjenju koje je jednako onome kao u samostojećim madracima. Revolve je u cijelosti presvučen tkaninom, kao i sam mehanizam za rotaciju, čija se pozicija sugerira kožnom ručkom na naslonu. Dinamičan oblik i dvostruka funkcija, sofu Revolve čini prikladnom ne samo za uređenje doma, već i poslovnih prostora, ali i vikendica.

Nikola Radeljković ovom je prigodom izjavio ispred čitavog tima NumenForUse+Bratović&Borovnjak: „Nagrada Red Dot sama po sebi ne predstavlja posebno dostignuće ako je riječ o kategoriji koncepta ili vizualnim komunikacijama. S druge strane, za neproizvodni kontekst suvremene Hrvatske, Red Dot za inovativni industrijski proizvod nove tvrtke označava jednu novu paradigmu u našoj zemlji, dokaz da se hrabrost i sustavni rad s dizajnerima višestruko isplati.„

Sofa Revolve je, zajedno s ostalim proizvodima iz kolekcije, prvi put na međunarodnom tržištu prezentirana na sajmu namještaja IMM Cologne u siječnju 2012., nakon čega je pokrenut i njezin izvoz u zemlje Europske unije i Azije. U Hrvatskoj je dostupna u svim salonima Kvadra Designa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika