21.03.2012. / 14:21

Autor: Hina

Bevanda najavio traženje novog aranžmana s MMF-om

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je za medije u Mostaru u srijedu da će ova zemlja zatražiti novi aranžman s MMF-om kojim bi se riješili financijski problemi koje imaju dva entiteta.

Vjekoslav BevandaVjekoslav BevandaPredsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je za medije u Mostaru u srijedu da će ova zemlja zatražiti novi aranžman s MMF-om kojim bi se riješili financijski problemi koje imaju dva entiteta.

"To je iznimno važno za entitete. Aranžman s MMF-om je puno povoljniji od zaduživanja putem trezorskih zapisa kao što su to radile entitetske vlasti”, rekao je Bevanda. Dodao je da je o suradnji s MMF-om razgovarao tijekom nedavnog susreta s voditeljem misije za BiH Costasom Christouom.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dodao je da aranžman s MMF-om manje važan za državnu razinu vlasti u odnosu na entitete koji imaju velike financijske dubioze.

Bevanda se usprotivio podizanju PDV-a u BiH dodajući da takvo rješenje ne bi povećalo javne prihode. "Moje stajalište je jedinstvena stopa i ne podizanje PDV-a", rekao je Bevanda.

BiH je sklopila aranžman s MMF-om 2009. godine u iznosu od 1,2 milijarde eura, no iskorištena je tek polovica novca, a sporazum je raskinut zbog višemjesečne političke krize u zemlji tijekom koje se nije moglo formirati Vijeće ministara BiH.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 21.03.12. 17:13

Bosna šaptom u šape MMF-a pade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika