21.03.2012. / 15:37

Autor: Nacional.hr

HUP će ministarstvima sugerirati kako pripremiti investicije

Vlada je pokazala razumijevanje već pri donošenju Državnog proračuna i poduzimanju drugih mjera, što mi podržavamo, rekao je predsjednik HUP-a Ivan Ergović

Zoran Milanović s predstavnicima HUP-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Zoran Milanović s predstavnicima HUP-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sastali su se s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca: predsjednikom HUP-a, Ivanom Ergovićem, glavnim direktorom HUP-a Davorom Majetićem, predsjednikom Savjeta HUP-a Damirom Kuštrakom, predsjednikom GSV-a Matkom Bolančom, predsjednikom Vijeća članova HUP-a Ivanom Miloložom i članom Vijeća članova HUP-a Zdenkom Adrovićem, priopćili su iz Vlade.

Predstavnici HUP-a pozdravili su mjere koje je Vlada poduzela do sada u cilju snaženja gospodarstva, a posebno najavljeni investicijski ciklus. Razgovaralo se i o problemima s kojima se susreću gospodarstvenici u svom poslovanju. Dogovoreno je da će HUP resornim ministarstvima poslati svoje prijedloge o tome što Vlada još može poduzeti kako bi se dalje jačalo hrvatsko gospodarstvo i stvorilo povoljnije investicijsko okruženje. Također, izražena je potpora radu Gospodarsko-socijalnog vijeća zbog važnosti socijalnog dijaloga o ključnim temama.

Vlada je pokazala razumijevanje već pri donošenju Državnog proračuna i poduzimanju drugih mjera, što mi podržavamo, rekao je predsjednik HUP-a Ivan Ergović.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je da Vlada poduzima sve što može kako bi se stvorili uvjeti za pokretanje gospodarstva i uvela pozitivna poduzetnička klima. Pozvao je predstavnike HUP-a da svojim prijedlozima sudjeluju u provođenju daljnjih reformi u tom cilju.

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić rekao je da je jedini pravi način da zemlja krene naprijed oživljavanje gospodarstva. U tom je kontekstu govorio o najavljenom investicijskom ciklusu. Intenzivno radimo na uklanjanju prepreka za gospodarstvo, kazao je prvi potpredsjednik.

Vezane vijesti

'Hrvatska je u krizi, a vi pričate o partizanima i ustašama'

'Hrvatska je u krizi, a vi pričate o partizanima i ustašama'

Hrvatska udruga poslodavaca reagirala je na 'javnu polemiku' čelnih ljudi vodećih političkih stranaka u Hrvatskoj i upozorila ih da se ostave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika