21.03.2012. / 15:43

Autor: Totalsport

Dvije slovačke i jedna talijanska momčad pojačavaju KHL

Da su sedmerostruki prvak Slovačke Slovan Bratislava, te lanjski vice-prvak HK Poprad dobili dozvolu nacionalne hokejaške federacije za priključenje KHL-u potvrdio je tamošnji generalni tajnik Otto Sykora

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajjača europska liga u hokeju na ledu KHL od iduće sezone mogla bi primiti nova tri člana. Uz Lev Poprad još bi dva slovačka kluba, te jedan talijanski, htjeli u elitno hokejaško društvo Starog kontinenta.

Da su sedmerostruki prvak Slovačke Slovan Bratislava, te lanjski vice-prvak HK Poprad dobili dozvolu nacionalne hokejaške federacije za priključenje KHL-u potvrdio je tamošnji generalni tajnik Otto Sykora.

Potrebno je da navedene momčadi još predaju financijske garancije ligi pod ruskim vodstvom - objavila je slovačka internet stranica SME.

Trenutno je jedini slovački predstavnik u KHL-u Lev Poprad koji će uskoro promijeniti ime zbog preseljenja u glavni grad Prag iduće sezone. Inače se radi zapravo o češkoj momčadi Hradec Kralove koja je zbog neizdavanja suglasnosti za nastupe u KHL-u od strane Češke hokejaške federacije preselila u Slovačku.

Predsjednik lige Aleksander Medvedjev prošlog je tjedna najavio da će Poprad preseliti u Prag kako bi iduće sezone svoje utakmice u KHL-u igrali u O2 Areni koja prima 17.000 gledatelja, što je znatno više od dosadašnjih 4.500 u dvorani u Popradu.

Također, talijanski klub Milano Rossoblu je na pragu članstva u KHL-u što bi predstavljalo novi veliki korak prema snažnoj ekspanziji nekada isključivo Ruske lige na cijeli kontinent.

Gradonačelnik Poprada Anton Danko također se uključio u misiju pronalaženja sponzora.

- Tražimo lokalne, ali i međunarodne poslovne partnere koji će prepoznati ovaj veliki projekt. Ukoliko najveće slovačke i strane kompanije koje djeluju u našoj zemlji ispune dana obećanja, mi ćemo iduće sezone 100 posto igrati KHL - izjavio je Danko za SME.

Bratislavski Slovan, pak, računa i na veliki interes ljubitelja hokeja na ledu iz svega 50 kilometara udaljenog Beča.

Recimo i da je KHL proizašao 2008. godine iz Ruske Superlige (RSL), a trenutno se natječe 19 ruskih klubova, te po jedan iz Bjelorusije, Latvije, Kazahstana i Slovačke.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika