21.03.2012. / 17:43

Autor: Nacional.hr

Vladina košarica Končaru

Vlada bi trebala prihvatiti plan restrukturiranja Diokija prema kojem bi dosadašnjem većinskom vlasniku Robertu Ježiću ostao tek jedan posto udjela dok bi ostatak tvrtke pripasti radnicima koji će svoja potraživanja pretvoriti u vlasničke udjele

Radimir Čačić i Zoran MilanovićRadimir Čačić i Zoran MilanovićVlada će na sutrašnjoj sjednici odbiti obje ponude Danka Končara i njegovih Jadranskih ulaganja za kupovinu Brodotrogira i Brodogradilišta Kraljevica. Istovremeno, prihvatit će ponudu tvrtke DIV iz Samobora za Brodograđevnu industriju Split.

Kako je vidljivo iz najavljenog dnevnog reda sjednice, Vlada će donijeti i zaključak o restrukturiranju 3. maja sukladno obvezama preuzetim iz Ugovora s EU te uvjetima iz drugog kruga privatizacije. Također, donijeti će i odluku o eventualnoj privatizaciji Uljanika po modelu Organiziranog radničkog dioničarstva.

Vlada bi trebala prihvatiti plan restrukturiranja Diokija prema kojem bi dosadašnjem većinskom vlasniku Robertu Ježiću ostao tek jedan posto udjela dok bi ostatak tvrtke pripasti radnicima koji će svoja potraživanja pretvoriti u vlasničke udjele.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će raspravljati o arbitražnom postupku sa Slovenijom, a Ustavnom sudu će uputiti i postupak za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o izmjeni Zakona lokalnoj i područnoj samoupravi koji je podigao mnogo prašine u javnosti.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 22.03.12. 00:35

Korporativne garancije ? Dobro su postupili što su toga cigana izbacili iz igre.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika