21.03.2012. / 19:49

Autor: Hina

Miljenić razgovarao sa srbijanskom kolegicom

>Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i njegova srbijanska kolegica Snežana Malović u srijedu su u mjestu Moroviću, na srbijanskoj strani hrvatsko-srbijanske granice, razgovarali o unaprjeđenju suradnje između dvaju ministarstva i drugim otvorenim pitanjima u području međunarodne pravne pomoći.

Orsat MiljenićOrsat MiljenićMinistar pravosuđa Orsat Miljenić i njegova srbijanska kolegica Snežana Malović u srijedu su u mjestu Moroviću, na srbijanskoj strani hrvatsko-srbijanske granice, razgovarali o unaprjeđenju suradnje između dvaju ministarstva i drugim otvorenim pitanjima u području međunarodne pravne pomoći.

Posebna pozornost ukazana je pitanjima izručenja, preuzimanju izvršenja kaznenih presuda, kao i predmeta ratnih zločina, te je još jednom istaknuta potreba procesuiranja svih ratnih zločina, kao i važnost reguliranja toga pitanja međudržavnim sporazumom između Hrvatske i Srbije, navedeno je u priopćenju srbijanskog Ministarstva pravosuđa.

Ministri su se složili i da je neophodno da se u što kraćem vremenskom roku uklone zakonodavne i druge prepreke u obje države za učinkovito procesuiranje i suradnju na ovom području.

Također su ocijenili da je suradnja ministarstava pravosuđa, kao i pravosudnih tijela dviju država, posljednjih godina iznimno napredovala, ali i da ju treba u budućnosti intenzivirati.

Posebna tema razgovora bilo je iskustvo Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom, s posebnim osvrtom na poglavlje koje se odnosi na pravosuđe.

"Zanimalo nas je iskustvo Hrvatske, kako bismo se što bolje pripremili i otklonili eventualne nedoumice koje se mogu pojaviti u samom procesu pregovora, što uključuje usklađivanje domaćeg zakonodavstva s europskim propisima", kazala je srbijanska ministrica.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 21.03.12. 23:32

Pa ovi kukurikavci bez Srba ne mogu ni srati!


registracija
20/8/10

McCoy, 22.03.12. 04:00

Sta ces, neko mora da ga uputi u posao...


registracija
5/3/10

starimudrac, 22.03.12. 08:15

zvonko, eno ti članak o početku suđenja tvojim miljenicima za FIMImediju. nešto te nema na tom članku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika