22.03.2012. / 11:45

Autor: Hina , Nacional.hr

Okončanje tragedije

Ubijen džihadist, ranjena tri policajca

Osumnjičeni 24-godišnji Francuz alžirskog podrijetla Mohamed Merah, bio je 32 sata zabarikaridan u svome stanu u zgradu koju je opkolila policija i s njime pregovarala o predaji

Screenshot: France 2Screenshot: France 2

Osumnjičeni ubojica sedam osoba u području Toulousea poginuo je nakon pružanja otpora policiji, doznaje agencija AFP iz policijskog izvora, a informaciju su potvrdili i službeni policijski dužnosnici te Sarkozyev ured.

U razmjeni vatre tri su policajaca ranjena, od kojih jedan teško, objavila je policija.

Prema prvim informacijama, osumnjičenik je poginuo kada je u pokušaju bijega pred policijom skočio kroz prozor svog stana s pištoljem u ruci.

Poginuo s pištoljem u ruci

"Nije se želio predati već je rekao kako će pucati na policiju ako ga pokušaju svladati. Tako je jutros donesena odluka da ga se u 10:30 pokuša uhvatiti i uhititi. Specijalci su ubacili nekoliko omamljujućih granata i ušli kroz vrata i prozore u stan. Znali smo da je situacija opasna tako da smo tijekom pregleda svake prostorije koristili video kamere. U prvom trenutku nismo primjetili nikakve znakove života u kupaonici. No, kada smo ušli u kupaonicu on je istrčao van s automatskim oružjem. Jedan od iskusnijih specijalaca rekao je kako nikada u životu nije vidio nekoga da tako snažno napada policiju. Policajci su se sklonili i uzvratili paljbu. Osumnjičenik je tada skočio kroz prozor s pištoljem u ruci i pronađen je mrtav na tlu", rekao je ministar unutarnjih poslova Claude Gueant nakon cijelog događaja. Predsjednik Nicolas Sarkozy uputio je čestitke policiji za dobro odrađen posao te najavio da će se obratiti javnosti u 13 sati po lokalnom vremenu.

32 sata opsade

Osumnjičeni 24-godišnji Francuz alžirskog podrijetla Mohamed Merah, bio je 32 sata zabarikaridan u svome stanu u zgradu koju je opkolila policija i s njime pregovarala o predaji.

No Meharovo stajalište, zaoštrilo se u srijedu navečer, i navodno je rekao da ćeli "umrijeti s oružjem u rukama".

Upadu policije, i višeminutnoj razmjeni vatre, prethodile su detonacije tri bombe bačene od strane francuske policije.

Prije raspleta ove drame, 300 policajaca pod opsadom je držalo petokatnicu u predgrađu Toulousea u kojoj se nalazio Merah. On je tijekom srijede najavljivao da će se predati policiji ali je od toga odustao. Policija ga je pokušala zastrašiti eksplozijama u noći na četvrtak ali on se nije predao.

Mohamed Merah je ranije u razgovoru s policijom preuzeo odgovornost za tri napada koja je počinio između 11. i 19. ožujka u Toulouseu i Montaubanu u kojima je ubio sedam osoba: prvo trojicu vojnika i, nakon nekoliko dana, troje djece i profesora židovske škole.

Tri eksplozije koje su u srijedu kasno navečer odjeknule kod zgrade u Toulouseu u kojoj se zabarakadirao osumnjičenik za serijska ubojstva Mohamed Merah bile su namjenjene zastrašivanju osumnjičenika i nisu bile dio napada na njegov stan, izvijestilo je u četvrtak francusko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Bili su to potezi kojima se željelo zastrašiti naoružanog muškarca koji je izgleda promijenio mišljenje i više se ne želi predati, rekao je Reutersu glasnogovornik ministarstva Pierre-Henry Brandet, ustvrdivši da napad na stan ubojice nije počeo.

Vezane vijesti

Nove barikade na sjeveru Kosova

Nove barikade na sjeveru Kosova

Srbi sa sjevera Kosova postavili su u subotu navečer nove barikade na magistralnoj cesti između Leposavića i Prištine u mjestu Rudare kod Zvečana,… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 22.03.12. 11:47

Bedak.U Alziru bi cuvao (.uzio) koze i jarad.Sto mu je to trebalo!?


registracija
10/2/12

Hazu, 22.03.12. 17:25

ubio djecu manijak


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika