22.03.2012. / 10:40

Autor: Totalsport

Hrvatska nakon 6 godina skinula Dansku

Najbolja u našim redovima bila je Penezić s pet pogodaka, a vrlo dobre su bile i Lovrić, Horvat, te Gaće sa po tri pogotka

Anita Gaće Anita Gaće Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila u 3. kolu skupine 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo Dansku 21-19.

Bila je to prva pobjeda naše reprezentacije nakon 12. prosinca 2006. godine kada je bilo 26-22 za Hrvatice u sklopu Europskog prvenstva. Dankinje su susret u Rijeci otvorile puno bolje i povele 7-2, ali su nakon toga naše rukometašice "pustile ruku" i krenule u lov za trostrukim olimpijskim pobjednicama. Do poluvremena su već vodile 13-10.

Imala je Hrvatska priliku dobiti utakmicu i s tri gola razlike, ali to na kraju nije bilo niti toliko bitno koliko činjenica da su pale Dankinje nakon dugih šest godina čekanja.

Najbolja u našim redovima bila je Penezić s pet pogodaka, a vrlo dobre su bile i Lovrić, Horvat, te Gaće sa po tri pogotka. Najbolja u Danskoj bila je Lina Jörgensen sa četiri gola.

Ovom pobjedom Hrvatice su se praktički kvalificirale na Europsko prvenstvo koje se od 2. do 16. prosinca igra u Nizozemskoj.

Kvalifikacije za europsko prvenstvo rukometašica, skupina 6:

Hrvatska - Danska 21-19

Italija - Slovačka (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Danska 4, 3. Slovačka 0, 4. Italija 0

Vezane vijesti

Rukometašima težak ždrijeb za OI

Rukometašima težak ždrijeb za OI

U londonskom Crystal Palaceu je održan ždrijeb rukometnih turnira Olimpijskih igara. Hrvatska muška reprezentacija dobila je tešku skupinu, ženska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika