22.03.2012. / 11:47

Autor: Totalsport

Francuski kup: Lyon pobijedio PSG u Parizu

Poveo je domaćin golom Nenea u 19. minuti iz penala, no Lyon je okrenuo rezultat u svoju korist pogocima Šveđanina Källströma u 25. i Argentinca Lopeza u 39

Igrači Lyona (Reuters)Igrači Lyona (Reuters)Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale francuskog nogometnog Kupa nakon pobjede kod PSG-a 3-1. Bio je to veliki derbi u četvrtfinalu i vjerojatni "finale prije finala".

Prije nekoliko kola u francuskom Le Championnatu te su dvije momčadi odigrale na Gerlandu fantastičnu utakmicu. Završilo je tada bez pobjednika (4-4), a nakon prvog dijela današnjeg ogleda mogao se namirisati sličan rezultat. Naime, nakon 45 minuta je Lyon vodio 2-1, no do kraja je postignut samo još jedan gol, a lopta se zakotrljala u domaćoj mreži.

Poveo je domaćin golom Nenea u 19. minuti iz penala, no Lyon je okrenuo rezultat u svoju korist pogocima Šveđanina Källströma u 25. i Argentinca Lopeza u 39. Na kraju, u 92. minuti, domaće je nade definitivno ugasio Gomis. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je odigrao svih 45 minuta za Lyon, te je jedini požutio u sastavu "lavova".

U još jednom prvoligaškom ogledu Rennes je u gostima pobijedio Valenciennes 3-1, a posao je gostima bio olakšan od 42. minute kada je pocrvenio domaći igrač Kadir.

Recimo da su velika iznenađenja porazi Montpelliera i Marseillea u ovoj fazi natjecanja.

Francuski kup, četvrtfinale:

PSG - Lyon 1-3 (Nene 19-11m / Källström 25, Lopez 39, Gomis 90+2)

Valenciennes - Rennes 1-3 (Samassa 32 / Pitroipa 12, Boye 53, Hadji 87)

Gazelec Ajaccio - Montpellier 1-0 (Bocognano 75)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika