22.03.2012. / 12:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Norveška mijenja zakon zbog Breivika

Breivik se nalazi u pritvoru u izolaciji, a novi zakon trebao bi, između ostaloga, omogućiti izolaciju osoba koje bi zbog svoga djela mogle biti žrtve drugih zatvorenika u zatvoru. Novi zakon trebao bi se uskoro naći pred norveškim parlamentom

ArhivaArhivaOsumnjičeni masovni ubojica Anders Behring Breivik mogao bi dobiti doživotnu kaznu zatvora, jer norveška vlada radi na promjeni zakona koji bi omogućio takvu kaznu, piše austrijska novinska agencija APA, pozivajući se na norvešku televizijsku postaju TV2.

Breivik se nalazi u pritvoru u izolaciji, a novi zakon trebao bi, između ostaloga, omogućiti izolaciju osoba koje bi zbog svoga djela mogle biti žrtve drugih zatvorenika u zatvoru. Novi zakon trebao bi se uskoro naći pred norveškim parlamentom.

Breivik je priznao da je 22. srpnja 2011. u dva napada u Oslu i na otoku Utoeya ubio ukupno 77 osoba, ali sam sebe smatra nevinim.

U srijedu je završeno i drugo psihijatrijsko vještačenje Breivika, a rezultati prvog psihijatrijskog vještačenja Breivika su proglasili psihički bolesnim. Ako sud prihvati to vještačenje, Breivik će umjesto u zatvoru završiti u psihijatrijskoj klinici.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika