22.03.2012. / 14:10

Autor: Hina

NATO će dati 4,1 milijardu dolara za afganistansku vojsku

NATO će dati 4,1 milijardu dolara za financiranje afganistanske vojske nakon odlaska njegovih borbenih postrojbi krajem 2014., izjavio je u četvrtak predsjednik Hamid Karzai.

NATO će sufinancirati afganistansku vojskuNATO će sufinancirati afganistansku vojskuNATO će dati 4,1 milijardu dolara za financiranje afganistanske vojske nakon odlaska njegovih borbenih postrojbi krajem 2014., izjavio je u četvrtak predsjednik Hamid Karzai.

Ta je brojka "prvotna procjena" svote koju se međunarodna zajednica sprema dati afganistanskim sigurnosnim snagama o čemu će se službeno odlučiti na konferenciji o Afganistanu u Chicagu u svibnju, kazao je zapadni dužnosnik u Kabulu. Neke zemlje iz koalicije ne slažu se s tim iznosom, rekao je drugi zapadni izvor.

"Dogovoreno je da će nakon 2014. sljedećih deset godina, do 2024., međunarodna zajednica predvođena SAD-om, Europom i drugim zemljama, platiti 4,1 milijardu dolara za našu vojsku", rekao je šef države na vojnoj svečanosti.

Financiranje afganistanskih snaga sigurnosti ključni je element rasprave između Afganistana i NATO-a koji ne želi ostaviti nezaštićenu zemlju nakon odlaska njegovih sigurnosnih snaga krajem 2014., u cilju izbjegavanja građanskog rata i kaos.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika