22.03.2012. / 14:39

Autor: Nacional.hr

Porina za životno djelo dobit će Mišo Kovač, Stjepan Mihaljinec i grupa Time

„Supergrupu" Time osnovali su 1971. Dado Topić i menadžer Vladimir Mihaljek Miha

Mate Mišo Kovač Mate Mišo Kovač

Diskografsku nagradu Porin za životno djelo dobit će tri velika imena hrvatske glazbe: legendarni izvođač zabavne glazbe Mate Mišo Kovač, vrhunski skladatelj, dirigent, aranžer i pijanist Stjepan Mihaljinec - koji je napisao i neke od najvećih Mišinih hitova - te originalna postava „supergrupe" Time.

Mate Mišo Kovač nezaobilazno je ime naše zabavne glazbe. Karizma koju je zadržao i gradio kroz sve ove godine na ovaj se način konačno i službeno potvrđuje.

Stjepan Mihaljinec je iskonski umjetnik svog posla koji je svojim radom od sredine 50-ih kreirao i zadužio hrvatsku estradu.

„Supergrupu" Time osnovali su 1971. Dado Topić i menadžer Vladimir Mihaljek Miha. Uz fenomenalnog rock frontmana Topića, članovi slavne grupe bili su klavijaturist Tihomir Pop Asanović, gitarist Vedran Božić, basist Mario Mavrin, bubnjar Ratko Divjak, i za klavirom i na flauti Brane Lambert Živković. Zaslužni su za neprolazne rock hitove „Za koji život treba da se rodim, Istina mašina, Makedonija, Da li znaš da te volim".

Više o ovim dobitnicima Porina za životno djelo doznajte u tekstovima Siniše Škarice u privitku.

Nagrade će im biti uručene na središnjoj dodjeli Porina kojoj su domaćini gradovi Opatiija i Rijeka 05. svibnja.

Nagrada za životno djelu hornistu Radovanu Vlatkoviću bit će uručena na priredbi Porin Classic, 14. svibnja u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

Vezane vijesti

HDZ mi je platio barem 2,5 milijuna, a trebaju još

HDZ mi je platio barem 2,5 milijuna, a trebaju još

Popularni pjevač Mate Mišo Kovač je istaknuo kako ne zna kako je HDZ prikupljao novac, no naglašava kako mu je stranka ostala dužna za više nastupa u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika