22.03.2012. / 17:15

Autor: Nacional.hr

Građanska akcija protiv crkvene pedofilije

Ispred sjedišta HBK na Ksaveru razvili su transparent na kojem je bilo zapisano "Zakone nepriznajete, novac uzimate a pedofile štitite, krpelji jedni"

Foto: Građanska akcijaFoto: Građanska akcijaGrađanska akcija posjetila je danas sjedište Hrvatske biskupske konferencije i Vladu kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo tretiranjem pedofilskih zločina koje su počinili svećenici u Hrvatskoj.

"Mi, za razliku od naše vrle Vlade, ne smatramo normalnim da se najstrašniji zločini prema djeci trebaju tretirati kao interna stvar crkve. Mi ne pristajemo na licemjerstvo i zločin koji nam nudi nadbiskup Puljić svojom tvrdnjom da prijavljivanje pedofilskih zločina nije obaveza crkve. Mi ne pristajemo da postoje građani koji poštuju zakone ove zemlje i oni koji su iznad istih! Došli smo naše vrle (ne)moralne crkvenjake priupitati zašto nam je naš novac toliko drag, a poštivanje naših zakona toliko fuj? Došli smo ih priupitati u ime kojeg boga zlostavljaju našu djecu i jel mogu mirno spavati?", zapisali su u objavi iz Građanske akcije.

Ispred sjedišta HBK na Ksaveru razvili su transparent na kojem je bilo zapisano "Zakone nepriznajete, novac uzimate a pedofile štitite, krpelji jedni".

Nakon toga uputili su se na Markov trg ne bi li članove Vlade upitali "što, kako i kada misle poduzeti oko kažnjavanja odgovornih u redovima katoličke crkve za seksualno iskorištavanje djece".

"Kao što se može vidjeti iz naših video priloga, gđa Opačić je rekla da ništa ne namjerava poduzeti, gospodin Bauk kao i gospodin Linić se nisu nimalo suosjećali sa žrtvama i njihovim roditeljima pa se na naša pitanja nisu udostajili niti odgovoriti. Iako smo bili strpljivi i dočekali predsjednika Vlade Milanovića, od njega nismo uspjeli izvući ništa više osim "svi su jednaki pred zakonom'', ma što to značilo", pišu iz Građanske akcije.



Ističu kako ih posebno zabrinjava što se aktualna Vlada štiti sa još više policije od one prijašnje te su se požalili kako ih je policija pokušala ukloniti sa Markova trga zastraživanjem.

Prozvali su i ministra Ostojića i pitali zašto i temeljem kojih ovlasti su upućena dva agenta SOA-e koji su preuzeli njihove podatke od temeljne policije.

"Čime smo mi postali od interesa službi kao što je SOA?", upitali su te najavili da će slike agenata objaviti na svojoj stranici.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 22.03.12. 20:13

Hehehe, bravo ekipa!

Treba netko malo protresti ovu zaostalu vukoxebinu zvanu Hrvatska.


registracija
26/1/08

Rampa, 22.03.12. 22:41

Crkve prenamjeniti u tvornice ili druge korisne ustanove, a ckvene gadove poslati na doživotniprisilni rad pa nek se stare prdonje hebu međusobno!


registracija
28/4/10

Zvonko, 22.03.12. 23:13

Razno razne udruge, od onih koje brigu brinu o Sibirskim činčilama ili polarnim medvjedima Kilimanđara pa do Recoma i GOLJP-a, posisaju svake godine milijardu kuna naših proračunskih sredstava.

Zakon o udrugama, po kojemu se skupi kakva birtijaška ekipa belaroša i osnuje udrugu, omogućuje im da svake godine moramo prodati po jedan HPB ili jednu Croatia osiguranje da bi oni prodavali maglu za masne pare bez jasnih koristi za društvo i izbjegavajući polagati račun javnosti.

Jedna od tih je i ova gromoglasna a medijski popraćena tzv. građanska inicijativa. Kako to da im ne smeta PDV od 25%, Linić i Čačić u INI, Holyin ponedjeljni post (baš kao da se Hrvati prežderavaju svakodnevno mesinom), ukidanje Hrvatskih studija, Bude Lončara šef kabineta u Rimu, četnički simpatizer Joško paro u Washingtonu, šumski doktor povijesnih nauka Goldštajn, vrsna engleska lingvistica u Bruxelessu (ili sjedi drvo na drvetu EU parlamenta), natječaj za računovođu vukovarske škole s poznavanjem čirilice, rehabilitacija četništva u Hrvata i Srba, tko je zampio, zampio Zamporion,, blago u Gospodinu osuđeni Ferenčak, trijezni pijanac Habuš, premijer na papiru Milanović, natječaji "samo za moj Coning", kako smo odlučili ugasiti Kraljevicu, bla, bla, bla, bla....skoro 350 000 nezaposlenih...

Kakva je to onda udruga? Jel nešto nakapa "jurića" i iz Graza?


registracija
6/9/07

makarska, 23.03.12. 00:13

Skandalozno je kako mafijaska vlada i ministarstvo unutrasnjih poslova republike hrvatske zajedno s katolickom crkvom stiti pedofiliju i silovanje djece.Hrvatska drzava nije utemeljena na pravu nego na mafijaskim postupcima kardinala katolicke crkve i prijasnoj vlasti a i ova sadasnja nije nista bolja, koji sustavno i stalno promicu kojekave rasisticke fasisticke ideje i zadrtost kojoj nema mjesta u civiliziranom svijetu. A sto ocekivati od drzave cije su visegodisnje vlade osebujno zarasle u korupciju i zlocine. Katolicka crkva u Hrvatskoj je zlocinacka organizacija kojoj Adolf Hitler nije bio ni do koljena. Nadbiskup Bozanic nije nista drugo nego pedofil koji stiti iste takve pedofile. I u kojoj normalnoj zemlji treba cekati da policija uhapsi osobe koje su osumljecene za zlocine protiv djece. Skandalozno ponasanje i hvala Irskoj sto je stala na kraj pedofliji u katolickoj crkvi jednom za sva vremena. Da katolicka crkva je zlocinacka organizacija kojoj Hitler nije bio ni do koljena.
S postvanjem
i puno pozdrava iz Irske ( hvala bogu da ne zivim u toj vukojebini od zemlje vise).

I. Busch, Ireland.


registracija
24/7/11

mrvek, 23.03.12. 12:28

Zvonko znamo da si debil ali nisam znao da si toliki retard jer pljuješ po inicijativi koja se zalaže protiv pedofilije. Znači ti podržavaš pedofiliju. Da nisi i ti jedan od onih koje su župnici drpali po piši samo što se tebi to svidjelo, ili imaš u obitelji svećeneike koji to vole raditi? U svakom slučaju bolesno i jadno! Sada si svima ovdje pokazao kakav si ti čovjek u stvari. Braniš lopove, crnotorbae i pedofile. I ti sebe nazivaš vjernikom i hrvatom. Pokrij se ušima i šuti jer kao retard nemaš pravo glasa.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 23.03.12. 15:30

HRT ni retka o ovome.Nova, nešto malo.


registracija
11/1/10

fluid, 24.03.12. 15:55

Još jedino "akcijaši"pomalo talasaju ovu hrvatsku žabokrečinu.Ostali se prtetvorili u nojeve sa glavom u pijesku a guzica i zraku.Pa nek izvoli tko poželi.Vrit je na izvolite !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika