23.03.2012. / 12:44

Autor: Nacional.hr

Prvi časnik HRM-a na stožernoj dužnosti u operaciji EU „ATALANTA“

Poručnik bojnog broda Periša stožernu dužnost u francuskom zapovjedništvu mirovne operacije „ATALANTA" obnašat će do 7. kolovoza 2012. godine

Vjekoslav PerišaVjekoslav PerišaČasnik Hrvatske ratne mornarice poručnik bojnog broda Vjekoslav Periša preuzet će stožernu dužnost u francuskom zapovjedništvu snaga na terenu u sklopu 11. rotacije mirovne operacije Europske unije „EU NAVFOR Somalia - Operation ATALANTA", na francuskom zapovjednom brodu A630 MARNE.

Poručnik bojnog broda Vjekoslav Periša rođen je 4. kolovoza 1973. godine u Šibeniku. Završio je Pomorski fakultet u Splitu te temeljnu i naprednu časničku školu na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski". Pripadnik je oružanih snaga od 2002. godine. Obnašao je niz dužnosti u Hrvatskoj ratnoj mornarici, a između ostalog bio je zapovjednik ophodnog broda OB-04 „HRVATSKA KOSTAJNICA", a trenutno je na mjestu zamjenika zapovjednika 2. divizijuna Obalne straže RH.

Poručnik bojnog broda Periša stožernu dužnost u francuskom zapovjedništvu mirovne operacije „ATALANTA" obnašat će do 7. kolovoza 2012. godine.

Ovim se nastavlja aktivno sudjelovanje pripadnika HRM-a u prvoj pomorskoj operaciji EU koja je pokrenula zaštitu brodova koji prevoze hranu za pomoć Somaliji iz programa - World Food Programme (WFP), te borbi protiv pirata u Adenskom zaljevu i vodama Somalije.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 23.03.12. 19:21

Čestitke gosponu poručniku !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika