23.03.2012. / 13:43

Autor: Hina

Josipović: Grane vlasti moraju se međusobno uvažavati

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je danas nastali prijepor između predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema i predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića i rekao kako misli da je "osim pravne dimenzije vrlo važno imati civiliziranu komunikaciju među granama državne vlasti koja mora polaziti od međusobnog uvažavanja".

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je danas nastali prijepor između predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema i predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića i rekao kako misli da je "osim pravne dimenzije vrlo važno imati civiliziranu komunikaciju među granama državne vlasti koja mora polaziti od međusobnog uvažavanja".

"Neke od tih izjava nisu možda bile najsretnije, one možda nisu povod za veliki rat, ali mislim da se mora paziti da se nikoga, pa ni pripadnike druge vlasti, a Sabor jest vrhovno zakonodavno i političko tijelo u Republici Hrvatskoj, ne omalovažava", rekao je predsjednik Josipović odgovarajući na pitanje novinara nakon posjeta Državom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Upitan o radu vlade u njezinih gotovo 100 dana, rekao je da je vlada otvorila neke nove procese, a ono što je možda najmarkantnije je državni proračun koji je, kazao je, koliko se on osobno sjeća, na ovoj razini srezan po prvi puta.

"Otvoreni su procesi koji bi trebali dovesti do oporavka u gospodarstvu, ali naravno ovo je tek početak, očekivanja su zaista velika i na vladi je velik i ozbiljan postupak koji tek treba dati rezultate. Mislim da cijela Hrvatska, pa i ja skupa sa ostalim građanima, očekujem te rezultate i nadam se da će biti u što skorijem vremenu", rekao je Predsjednik.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 23.03.12. 14:28

Samo ti Ivo komponiraj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika