23.03.2012. / 15:17

Autor: Hina

Uprkos La Nine 2011. će biti jedna od najtoplijih do sada

Globalne temperature u 2011. su po visini jednaneste do sada zabilježene unatoč utjecaju La Nine, pojavi klimatskih varijacija suprotnih onima u razdoblju El Nina, izvijestila je Svjetska meteorološka organizacija u petak.

2011. bila je najtoplija do sad2011. bila je najtoplija do sadGlobalne temperature u 2011. su po visini jednaneste do sada zabilježene unatoč utjecaju La Nine, pojavi klimatskih varijacija suprotnih onima u razdoblju El Nina, izvijestila je Svjetska meteorološka organizacija u petak.

U prosjeku su globalne temperature 2011. bile niže od rekordnih razina iz prethodne godine ali još uvijek za 0.40 stupnja Celzija iznad prosjeka razdoblja od 1961. do 1990., kaže se u izvješću.

"Svijet se zagrijava zbog ljudskih aktivnosti a to rezultira dalekosežnim i potencijalno nepovratnim utjecajem na našu Zemlju, atmosferu i oceane", rekao je glavni tajnik WMO-a Michel Jarraud.

La Nina, prirodna vremenska pojava povezana s obilnim kišama i poplavama na području azijskog Pacifika i Južne Amerike i sušama u Africi, bila je aktivna na tropskom Pacifiku do prošlog svibnja.

Vezane vijesti

Klima na Zemlji kao prije tri milijuna godina

Klima na Zemlji kao prije tri milijuna godina

U nastojanju da utvrde što bi se moglo desiti klimi Zemlje u ovome stoljeću, znanstvenici paleoklimatolozi morali su zaviriti u daleku prošlost,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika