23.03.2012. / 17:13

Autor: Hina

Medvedev upozorio Zapad na proturaketni štit

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je izjavio da zapadnim zemljama ističe vrijeme da iznese nove prijedloge kako bi osigurale ruski pristanak za proturaketni štit u Europi.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev u petak je izjavio da zapadnim zemljama ističe vrijeme da iznese nove prijedloge kako bi osigurale ruski pristanak za proturaketni štit u Europi.

Medvedev, kojega će Putin naslijediti u svibnju, je rekao da Moskvu nisu uvjerili argumenti NATO-a da je planirana proturaketna obrana u Europi usmjerena protiv raketnih napada iz zemalja poput Irana.

"Imamo vremena za dogovor no ono istječe, i mislim da bi bilo na našu obostranu korist postići obostrano prihvatljive sporazume", rekao je Medvedev na konferenciji o sigurnosti u Moskvi.

"Glavno je da moramo čuti jednostavnu stvar, čuti je i dobiti potvrdu: 'Poštovani prijatelji iz Rusije, naša proturaketna obrana nije usmjerena protiv protiv ruskih nuklearnih snaga'. To mora biti potvrđeno, ne na prijateljskom čavrljanju uz šalicu čaja ili čašu vina nego u dokumentu", rekao je Medvedev.

U govoru uoči razgovora s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom idućeg tjedna, Medvedev je iznio pesimističnu ocjenu stanja globalne sigurnosti i međunarodnih odnosa na kraju svog četverogodišnjeg predsjedništva rekavši da je euro-atlantska sigurnosna zajednica koju se nadao stvoriti ostala "mit".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
24/3/12

CIA, 24.03.12. 13:06

E pa Medvjede nema više šetanja crvene armije u Europi...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika