20.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

MOSKVA

GUSARI ZAUZELI RUSKI BROD

Nepoznati gusari oteli su u Japanskom moru jedan ruski trgovački brod, a ruske vlasti sada pokušavaju otkriti gdje se brod nalazi, te što se dogodilo s članovima njegove posade. Brod “Tulun” koji ima 1400 tona, te posadu od 23 člana, bavi se prijevozom ribe, a zauzet je u međunarodnom vodama 750 kilometara južno od ruske dalekoistočne luke Vladivostok. Za piratski napad prve su saznale južnokorejske vlasti, koje su o tome obavijestile ruske vlasti. Južnokorejski brodovi, koji se nalaze u tamošnjim međunarodnim vodama pokušavaju pronaći brod, a u potragu su se uključili i japanski brodovi. Brod “Tulun” sagrađen je 1995. godine, registriran je na ruskom otoku Sahalinu, te opremljen modernom satelitskom navigacijskom opremom, koju su gusari isključili, pa se preko satelita ne može pratiti njegovo kretanje.
Prema nekim japanskim informacijama na brod “Tulun” gusari su se ukrcali s jednog broda pod kambodžanskom zastavom, dok drugi izvještaji govore da je i gusarski brod bio ruski. U području gdje je došlo do napada ima dosta incidenata među ribarima, te otimanja ribarske opreme i ulova, no, ovakvih otmica brodova nije bilo. Jugoistočna Azija je najopasnije gusarsko područje svijeta.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika