24.03.2012. / 09:26

Autor: Hina

Grčka

Obljetnica neovisnosti u sjeni radničke pobune?

Samo u središtu Atene bit će raspoređeno više od 3000 pripadnika snaga reda koji neće tolerirati ni najmanje izgrede, doznaje se iz izvora iz policije

IlustracijaIlustracijaGrčka će u subotu i nedjelju obilježiti godišnjicu pobune protiv Otomanskog Carstva 1821. uz jake mjere sigurnosti zbog straha od nasilnih prosvjeda građana ogorčenih strogim mjerama štednje i nesposobnim političarima, objavila je u petak grčka policija.

Samo u središtu Atene bit će raspoređeno više od 3000 pripadnika snaga reda koji neće tolerirati ni najmanje izgrede, doznaje se iz izvora iz policije.

U Ateni će se u subotu održati tradicionalna školska parada, a u nedjelju vojni mimohod kao i u drugim dijelovima zemlje. Svi pristupi povorkama bit će strogo nadzirani. Snage reda čuvat će i sveučilišta kako ih prosvjednici ne bi iskoristili za utočišta.

Tim paradama obilježit će se pobuna iz 1821. koja je, nakon osmogodišnjeg rata, okončala četverostoljetnu otomansku vladavinu.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika