24.03.2012. / 09:46

Autor: Nacional.hr

U travnju dno, potom uspon

Najavio je pokretanje projekata u travnju i svibnju koji će početi smanjivati nezaposlenost. Bit će to investicijski ciklus od nekoliko stotina milijuna kuna i nekoliko stotina natječaja

Radimir ČačićRadimir ČačićPrvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić poručio je u Dnevniku HRT-a kako će Hrvatska u travnju dosegnuti dno, a nakon toga kreću investicijski projekti koji će hrvatsko gospodarstvo polako izvlačiti iz depresije.

Najavio je pokretanje projekata u travnju i svibnju koji će početi smanjivati nezaposlenost. Bit će to investicijski ciklus od nekoliko stotina milijuna kuna i nekoliko stotina natječaja. Najveća investicija je Plomin od 800 milijuna eura.

U vezi s brodogradnjom rekao je da su Vlada i Europska komisija vrlo ozbiljno pristupile programu njezina restrukturiranja. Rekao da ne vjeruje da je sindikat protiv tvrtke DIV koja je odabrana za kupnju Brodosplita. DIV su dobro ocijenili stručnjaci i Europske komisije i Hrvatske. Ima 60 milijuna eura ukupnog prihoda, rast u proteklih 10 godina i 45 milijuna kuna dobiti.

"Za 3. maj i Brodotrogir postoji nekoliko opcija iz Hrvatske i svijeta, a rezultat će u roku od 90 dana biti program restrukturiranja bez stečaja", najavio je Čačić.

Sindikalno nezadovoljstvo zbog odluke Vlade da Brodosplit prepusti samoborskom DIV-u Čačić ne doživljava ozbiljno. Tvrdi da se buni samo jedan sindikat koji se u zadnjih 20 godina protivi svemu i svačemu.

Kad je riječ o 3. maju i Brodotrogiru, Čačić tvrdi da ima neka investicijska rješenja, i to i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 24.03.12. 10:17

Ostaje pitanje oko najveće investicije- Plomin .Umjesto da se zatvori taj zagađivač i traži rješenje u vjetru i suncu ,kojega imamo zaista u enormnim-džaba,količinama,sanira se stara i opasna tehnologija.Po meni to je promašaj i Čačića i ove vlade.To je zastarjela tehnologija i nije ulaganje u nove izvore energije.Isto je davne 83.godine sadašnji gradonačelnik Nove Gradiške,"cijenjeni gospodin" ing.Vuković Josip "obnovio" tkzv. "Ivag peći"za topljenje legura u tvornici TANG.Tu zastarjelu tehnologiju,koja je bila odbačena u svijetu kao nekvalitetna,Vuković je kupio od istočnih prijatelja za 40 milijardi ondašnjih dinara.Sve što je ta njegova nova tehnologija proizvela,bilo je škart i opća propast TANG-a.Danas je to uvaženi gospodarstvenik sa distribucijom ukapljenog plina a ujedno i gradonačelnik.Iako se početkom rata deklarirao kako je upravo on uništavatelj socijalističkih modela tvornica,danas je uvaženi član SDP-a sa svom svojom razornom snagom urođenih sposobnosti.U njegovo vrijeme TANG je brojao 1500 djelatnika a imao je i dobru perspektivu .Danas ima 50 djelatnika i nema ga više.Zahvaljujući mozgu inžinjera Vukovića.Nije bila greška u neznanju već u proviziji kod otkupa odbačene tehnologije.Čovjek je znao svoj posao,nema šta.Tako da mito i korupcija nisu najnoviji hrvatski proizvod od početka rata.Od tada se samo prošira ta umjetnost,na sve pore sustava.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika