24.03.2012. / 11:05

Autor: Hina

BH Airlines u problemima, Turkish Airlines povlači zrakoplov

Turkish Airlines, suvlasnik zrakoplovne tvrtke BH Airlines, povući će najveći zrakoplov u floti bosanskohercegovačkog zrakoplovnog prijevoznika kako bi se smanjili gubici u toj kompaniji, objavio je u subotu Dnevni avaz.

Turkish AirlinesTurkish AirlinesTurkish Airlines, suvlasnik zrakoplovne tvrtke BH Airlines, povući će najveći zrakoplov u floti bosanskohercegovačkog zrakoplovnog prijevoznika kako bi se smanjili gubici u toj kompaniji, objavio je u subotu Dnevni avaz.

Ministar prometa i veza Federacije BiH Enver Bijedić rekao je da će airbus A319 biti vraćen u posjed Turkish Airlinesa kako bi se sačuvala kompanija čiji je većinski vlasnik Federacija BiH, a u kojoj Turci imaju 49 posto vlasništva. U floti BH Airlinesa ostala bi samo dva manja zrakoplova tipa ATR.

"Na taj način zadržali bismo kompaniju i određene linije koje bi koliko-toliko bile rentabilne. Trenutačna situacija je nerentabilna i u proračunu nema dovoljno novca za subvencije", rekao je Bijedić.

BH Airlines se godišnje subvencionira sa 6,7 milijuna maraka (oko 3,4 milijuna eura) iz proračuna i posebne pristojbe.

Prema navodima Avaza, BH Airlines ima samo jednu aktivnu liniju iz Sarajeva za Istanbul s jednim zrakoplovom, dok su druga dva na servisu. Ostali letovi su otkazani.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika