24.03.2012. / 11:47

Autor: Hina

U SAD-u 11,5 milijuna ilegalnih useljenika

U SAD-u živi oko 11,5 milijuna ilegalnih useljenika, doznaje se iz podataka koje je u subotu objavilo američko ministarstvo unutrašnjih poslova, a odnose se na 2011. godinu.

SAD su pune ilegalnih imigranataSAD su pune ilegalnih imigranataU SAD-u živi oko 11,5 milijuna ilegalnih useljenika, doznaje se iz podataka koje je u subotu objavilo američko ministarstvo unutrašnjih poslova, a odnose se na 2011. godinu.

Godinu dana ranije, u SAD-u je živjelo 11,6 milijuna ilegalnih imigranata, a ministarstvo pojašnjava da je vrlo teško odrediti precizan broj onih koji doseljavaju bez dozvole. Ministarstvo također ističe da je taj broj u posljednjih nekoliko godina stabilan i da se ne povećava.

"Malo je vjerojatno da se broj ilegalnih useljenika od 2007. povećao", priopćilo je ministarstvo, objašnjavajući da u SAD-u vlada velika nezaposlenost, da se gospodarsko stanje u Meksiku popravilo, da je broj uhićenih na granicama u padu te da je povećan broj agenata na terenu.

Meksikanci predstavljaju 59 posto ilegalnih useljenika, slijede imigranti iz Salvadora sa šest posto i Gvatemale s pet posto.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika