24.03.2012. / 12:17

Autor: Totalsport

Bundesliga: Mandžukić strijelac u pobjedi Wolfsburga

Bio mu je to 10. ovosezonski gol i drugi u dvije utakmice, budući je u prošlom kolu zabio i Nürnbergu

Mario MandžukićMario MandžukićU prvoj utakmici 27. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg je na svojoj Volkswagen-Areni pred 25.000 gledatelja savladao HSV 2-1, a prvi je gol za "vukove" zabio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Nakon prvog poluvremena bez golova, drugo je poluvrijeme započelo furiozno. U strijelce se Mandžukić upisao nakon samo dvadesetak sekundi igre u nastavku. S desne strane sjajno je centrirao Ashkan Dejagah, a Mandžukić je sjajno utrčao i s druge vratnice nakon blagog naklona glavom poslao loptu u mrežu.

Bio mu je to 10. ovosezonski gol i drugi u dvije utakmice, budući je u prošlom kolu zabio i Nürnbergu.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, pa je HSV izjednačio već u 47. minuti. Tada je lijepim lobom zabio Marcus Berg nakon proigravanja Heika Westermanna u prostor.

Izjednačen rezultat na semaforu stajao je do 75. minute kada je Marcel Schäfer iskosa s desne strane kaznenog prostora ljevicom zabio iz slobodnog udarca u bliži donji kut, a tom je prilikom nespretno reagirao vratar hamburškog kluba Jaroslav Drobny.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta za Wolfsburg, kao i Mladen Petrić za HSV, dok je Ivo Iličević za poraženi sastav igrao do 80. minute.

Ostvarena pobjeda Wolfsburgu je bila treća uzastopna u Bundesligi, što "vukovima" nije uspjelo od rujna 2010. godine. S druge strane, HSV-u je ovo bio četvrti uzastopni poraz i peti u zadnjih šest utakmica.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika